Projekt: Matta

Har inte haft en matta under vardagsrumsbordet sedan vi fick nytt. Den gamla var ful och passar inte in längre. Så när vi var på Ikea i helgen shoppade vi en Hampenmatta i st 133/195 cm för 395:- . Lite stor var den så då kom vi på idéen med att klippa/skära till den i bra st. Älsklingen ville ha en rund så då fick det bli det oxå. Så vi ritade en cirkel på baksidan av mattan, skar ut den med en mattkniv och limmade sedan kanten med trä lim och såhär blev det.




Vi blev jättenöjda. Nu har vi våran gosiga runda matta:)



Måla hela världen, prästen och trycksaker

Eller ja, inte riktigt. Just nu håller vi på att måla lister hemma. Blir ju lite kantslitna så det behövs målas på med lite färg på vissa ställen. Inte väldens roligaste jobb men det blir så mycket fräschare och snyggare efteråt. Mitt mattprojekt jag nämnde i tidigare inlägg är nu klart. Ska ta kort och lägga in här snart. Blev kanonbra.

På mån ska vi träffa prästen i kyrkan. Det är en kompis pappa som ska viga oss. Vi har aldrig träffat honom men han lär vara en skön typ. Känns lite nervöst ändå att träffa honom. Men det ska nog gå bra.

Nästa vecka, på ons tror jag, ska vi trycka alla trycksaker. Inbjudan, tackkort, festprogram och bordsplacering. Ska bli kul och spännande. Man känner sig lite förväntansfull. Inbjudan ska ju snart skickas ut. Vi kommer oxå ha ett vigselprogram i kyrkan men det skriver vi bara ut på datorn.

Ha en bra dag!

Tillbaka efter helgen & mattprojekt

Då var man tillbaka i bloggvärlden igen. Helgen har varit underbar. Sol, vin, god mat, trevlig sällskap & shopping. Kan det blir bättre.

Just nu håller vi på med ett projekt här hemma. Nyköpt matta, lim och en sax. Får väl se vart detta slutar.

Ha en bra dag!

Göteborg-Halmstad

I morn åker jag å Älsklingen till Göteborg. Ska först och främst åka till Ikea för att shoppa till bröllopet. Servetter, glas för att ha som vas, kristaller, värmeljus och värmeljushållare. Får väl se om vi hittar nåt mer, vilket vi säkert gör. Sen sover vi i Lerum hos hans föräldrar till lör. På lör åker vi till älsklingens bror och hans tjej i Halmstad. Har aldrig varit och hälsat på dom så det ska bli kul. Blir nog bowling och middag på kvällen där. Sen åker vi hem på sön och på vägen stannar vi till hos älsklingens mormor, när vi ändå är i närheten. Så det lär bli tyst här i bloggen några dagar, återkommer på mån igen.

Ha en underbar helg!

Min dag

Idag har jag namnsdag, Kristina ni vet. Har fått lite småpresenter av älsklingen, bla en parfym, Covet by Sarah Jessica Parker och ett läppglans. Ikväll ska vi tydligen gå på bio, Batman- The Dark Knight med Christian Bale som Batman och den nu avlidne Heath Ledger som The Joker, smygpremiär för filmen här i stan. Har egentligen premiär imorn. Filmen ska tydligen vara jättebra så det ska blir kul.

Äckliga flugor

Jäkla bananflugor. Har inte haft några inne på hela sommaren men nu har dom minsann hittat hit. Tycker dom är så äckliga och jobbiga. Brukar ställa fram ett litet glas med vitvinsvinäger i som dom brukar hamna i men den här gången hjälper det inte. Några tips?

När kommer bibeln?

Den nya Ikea katalogen borde väl komma snart? Den från 2008 slutade gälla 13 juli och jag minns att den kom i juli förra året. Nån som vet när den nya kommer?



Kikade på ett inlägg jag skrev förra året och då kom ikea katalogen den 30 juli så den har några dagar på sig.

Inredning: Nytt i hemmet

Var på en shoppingtur i helgen och självklart blev det lite smått och gott som fick följa med hem.



En ny lampa pryder nu vänstra sidan av skänken och en silverljusstake med stort ljus den högra.



Silvrig lampfot Hem & Hobby, 90:-, vit lampskärm Åhlens 99:-.



Silvrig ljusstake med ljus, Mio 99:-.


Märks att jag snöat in mig på silver och vitt nu. Passar ju bra då det är färgtemat för bröllopet:)

Buketten

Idag var vi och pratade med floristen och bokade min brudbuketten. Det blir vita rosor, akito, med ca 25 cm själk varav 15 cm täcks med vitt organsaband. Hon kommer oxå sätta i vita pärlor i vissa rosor. Kommer behövas ca 25 st rosor till buketten och den går på 1200:-

Såhär ser Akito rosen ut.



Bild: Google


Det kommer bli såna här rosor till bordsdekorationen oxå. Dekorationerna kommer vi göra själv, bara köper rosen hos floristen, ca 25 :- st. Ska göra ett test här hemma med andra rosor för att se hur det blir. Ett glas, lite sisal, en ros och nån pärla i rosen. Kommer nog bli fint.

Nya stolar till köket

Har ju nyligen målat om i köket, igen, och känner nu ett starkt behov av nya köksstolar. Våra känns riktigt trista nu, bord och stolar Jokkmokk från Ikea, och jag är så himla sugen på vita stolar till det nya köket. Kommer fortfarande ha kvar bordet men tror det kommer bli snyggt med vita stolar till. Dessa hittade jag på Mio när vi var där förra veckan. Har kikat på dom länge men nu såg jag att dom finns för 990:- för 4 st, perfekt ju. Kommer önska mig dom i födelsedagspresent, fyller i början av aug. Hoppas jag får dom.


Bild: Mio

Nymålat kök, igen

Förra veckan, mån och tis, målade vi om i köket här hemma igen. Första gången var för över 1 år sedan och då var vi nybörjare på det där med att måla och spackla så det var ju bara att inse att det inte blev så bra. Från början var vi nöjda men se när man sett hur himla bra dom andra rummen blivit så insåg vi att vi inte gjort ett bra jobb. Spacklingen var en katastrof likaså slipningen. Målningen var okej, det var ju grunden det var fel på. Så förra veckan beslutade vi oss för att få det gjort och såhär blev det.

Före: Färgen var vi nöjda med men som sagt, spacklingen var inge vidare. Syns tyvärr inte här.



Efter:







Vi blev jättenöjda. Vi la ner en hel dag på spacklingen och slipningen och det gav resultat. Allt är så slätt och fint. Färgen är ljust grå, ser lite blå ut i vissa ljus och här.

Det börjar närma sig

Idag är det den 15 och vad betyder det? Jo att om 4 månader blir jag fru M. Så idag kl 16:00 är det exakt 4 månader kvar tills vi står i denna kyrkan och säger JA till varandra.




My tattoos

Min allra första tatuering gjorde jag för 10 år sedan och det är denna. En underbar fjäril, älskar fjärilar. Jag vet, den behöver fyllas i men det har inte hunnits med och sen så ser jag den ju inte jämt så jag har knappt tänkt på att den finns. Visst är den fin?





Denna tatueringen är den nyaste. Gjord för 1 månad sedan. På kortet ha den precis läkt. Kinesiskttecken för Liv/ Att födas.




Mina andra tatueringar kommer i ett annat inlägg.

Recept

Biff & Cashewok
4 port

Ingredienser
400g Lövbiff
2 gula lökar
2 Vitlöksklyftor
1 grön eller röd paprika
2-3 msk sweet chilisås
1 tsk sambal oelek, mindre om den inte ska vara för stark
2 dl kaffegrädde
3 tomater

25 g cashewnötter

olivolja
salt och peppar
färsk koriander

Gör såhär:
Skär löken i fina klyftor, skiva vitlöken, strimmla paprikan och fräs allt i olja. Tag upp och lägg åtsidan.
Stek köttet i olja, salta och peppra. Tillsätt grönsakerna, sweet chilisås, kaffe grädde, sambal oelek och koka i 5 min. Skär tomaterna i bitar. Blanda ner tomater, cashewnötter och koriander. Servera till färsk pasta och en grönsallad.


Bröllopsmenyn

Var på Plantis i Falköping i söndags, dom ska ha hand om cateringen på vårt bröllop. Testade menyn och pratade lite med han som ska ordna allt. Har varit lite strul med kontakten, vi har inte fått deras mejl mm. Men nu när vi var där kändes allt bara kanon. Maten var supergod och vi fick bra kontakt nu.

Menyn:
Förrätt
Skagencanapé

Varmrätt
Helgrillad fläskfilé med vitlöks & rödvinssås,
timjanrostade rotsaker med björnbärs balsamvinegrett

Bröllopstårta med kaffe & avec


Tror att detta kommer bli hur bra som helst. Är så nöjd med allt. Vill gifta min NU:)

Seg blogg

Varför håller blogg.se på att sega och dumma sig hela tiden? Går ju inte kommentera hos alla, även hos mig. Skit!


Nyshoppat: Hemtex

Passade på att gå en sväng på Hemtex i Lidköping när vi var där. Det blev lie shoppat där med. Dessa silverljusstakar som just nu pryder vår fina skänk i Vardagsrummet. Var ju som vanligt rea där, 50% så jag kunde bara lite låta bli.



Behöver ha lite mer silverdetaljer i Vardagsrummet så när det snart bär av till Ikea för bröllopsshopping kommer jag nog spana lite för hemmet oxå:)

Nyshoppat: Fabriksbutiken

Var ju i Lidköping i Fabriksbutiken i fredags och det blev allt lite shoppat. Känns kul att ha varit där och jag kommer nog åka dit fler gånger om jag vill ha nåt speciellt.

Filippa K muggar, mina första. Tag 4 betala för 3. Annars kostade dom 79:- st.




Stor Marimekkoskål i Mossgrönt, 159:-




En till Marimekkoskål, i plommon (ser svart ut på bilden). Lite dyrare än den förra, 269:-.




4 st iittala Kivi ljushållare, 49:-st.




1 ljushållare iittala 79:-. 1 Iittala skål 79:-



Jag är mer än nöjd med mina kap.

Boktipset

För ett tag sedan fick min sambo en bok i present, namnsdagspresent  tror jag. Brukar inte gilla hans typ av böcker, mycket krig och stridsvagnar och sånt. Men så började jag läsa denna och jag måste säga att den nog är den bästa bok jag läst.

The Kite Runner/Flyga Drake av Khaled Hosseini

Handling:
Amir och Hassan växer upp i ett fredligt Afganistan. Dom uppfostras sida vid sida men trots detta lever dom i 2 helt skilda världar. Amir är en rikemansson och Hassan är son till Amirs fars tjänare och tillhör de lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir och försvarar honom i alla lägen. När Amir så en dag kan åtgällda denna lojalitet sviker han sin vän. När Sovjetunionens styrkor invaderar landet flyr Amir och hans far till USA. Väl där skapar dom sig ett nytt liv men hemlandet och minnena av Hassan gör sig ständigt påminnda. Efter att ha levt i USA i 20 år återvänder Amir till ett farofyllt Afghanistan, styrt av Talibanerna, för att konfrontera de mörka hemligheter som fortfarande förföljer honom


Flyga Drake är en otroligt gripande och skakande roman om vänskap, lögner, svek och lojalitet. I bakgrunden står historiska händelser som aldrig berättats på det här sättet. Från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur tas man till det ödelagda land som det är idag.

MITT BETYG: 5/5 En fantastisk bok



Boken har nyligen filmatiserats och kommer på DVD i sommar.

Eftermiddag på balkongen

Efter några välbehövliga ärenden på stan ska jag nu sätta mig i solen på balkongen en stund. Med mig som sällskap, förutom Nemo, blir några gamla nummer av Allt i hemmet och Hus & Hem och en kopp te, halsen är ännu inte bra.



Är såklart insmord med spf 50 oxå, man kan aldrig vara för säker.

Temavecka

Nästa vecka, v 28, är det temavecka hos Inredning och Pyssel. Låter riktigt kul tycker jag. Ska se vad jag kan hitta på på dom olika dagarnas tema.





Bild lånad av Inredning och pyssel

Lite till

Ska ju ha tiara i håret på bröllopet men tyckte att det kändes för lite så jag köpte några strassnålar att sätta i oxå.  Fanns på Glitter för 40:-/ 4st. Köpte 3 förpackningar. Vill ha lite mer glittrigt i fram och resten kommer sättas fast i håret i bak tror jag. Kommer nog bli jättefint. Man kan ju sätta dom i blommorna som vi ska ha på bordet oxå, om jag nu inte vill ha dom i håret.




Tävling

Söta  Tjohalia/Sandra har en tävling på sin blogg där man kan vinna en underbar Marimekkoskål. Klart jag är med i den tävlingen, en sån chans kan man ju inte missa.



Bild lånad av Tjohalia/Sandra

Jippi, fabriksbutiken nästa

Imorgon bär det av till Fabriksbutiken i Lidköping. Blir med mamma för hon är ledig imorn. Älsklingen hade kunnat tänka sig att följa med men helst slapp han sa han. Nu hoppas jag verkligen att jag inte kommer hem tomhänt. Å så kul det ska bli.

Sofi got LAinked

När Sofi Fahrman var i LA nyligen besökte hon Kat Von Ds studio och fick sig en tatuering. Avis, nej inte jag inte:) Sofis tatuering är på handleden och föreställer en svala. Riktigt fint ju. Blir så sugen igen.



Bild:
Sofis snapshots


Bilder på mina tattoos är på G.

Underbara orkidéer

Jag älskar ju Orkidéer. Just nu har vi bara en orkidé hemma. Hade det inte varit så dyrt så hade jag haft Orkidéer i alla fönster. Visst finns det snygga fejk men det är ju inte riktigt samma sak. Fast jag hade nog ändå tröttnat, som jag gör väldigt fort nuförtiden på allt. Förr ville jag ha lila orkidéer men nu är det vita som gäller. Så snyggt!



Står i vardagsrummet bredvid våran grymma TV. Grymt hög.



Den ena stängeln som har två grenar, heter det så???




Den andra stängeln. Visst är den underbar min Orkidée?


Finns nog ingen blomma jag älskar så mycket som orkidéen.

Nyköpt Cult

Har länge velat ha en skål att ha flingsalt i. I lör var jag i favoritbutiken här i stan som säljer Cult Design. Där köpte jag en vit kubskål med ett trälock till, 40:- st. Blev hur bra som helst att ha saltet i.




Bakom symtar mina boxar. Just nu står skålen med saltet ovan på fläkten men vi har tänkt köpa ett längre träfat att ha på tillsammans med andra Cultsaker som står där just nu. Underbart med Cult:)

Fabriksbutiken

Jag bor ju i Skövde och är inredningstokig men har ändå aldrig varit i Lidköping och besökt Fabriksbutiken. Känns inte bra alls. Bara MÅSTE dit snarast. Ska försöka få med älsklingen eller mamma dit i helgen.

Fabriksbutiken handlar man andrahandssortering av välkända märken såsom Rörstrand, Höganäs Keramik, BodaNova och Iittala. Priserna är minst 30% under rek förstahandspris. Fabriksbutiken finns bla i Lidköping, Vingåker, Haparanda och Gällstad. Mer info finns på Fabriksbutiken.com.

Har du besökt nån fabriksbutik och isåfall, vad tyckte du?