Nyshoppat: Böcker

I går var jag en sväng på stan med mamma. Har länge varit sugen på att köpta Leila Lindholms A piece of Cake så den fick följa med hem igår. Har oxå börjat intressera mig för Feng Shui lite så jag hittade en bok som föll mig i smaken, Feng Shui rum för rum av Camilla Hentschel. Vet inte om det är nåt jag kommer försöka mig på här hemma men det är alltid kul med nåt nytt.



Har redan hittat mumsiga cupcakes i Leilas bok jag bara måste göra.

Ensam myskväll

Idag kommer älsklingen hem 19:30 så jag får roa mig bästa jag kan tills dess. Tur då att dessa godingar dök upp i brevlådan idag, nya nummret av både Sköna Hem och Hus & Hem. Så jag ska nog ta med mig dom till soffan med ett glas vitt nu och bara mysa.



Vad gör ni denna fredagskväll?

Ny låt

Fick ett tips för ett tag sedan om en låt man kan ha i kyrkan. Jag och min blivande hade redan bestämt vilka vi ville att våran solist ska sjunga, Annies Song och För att du finns. Men så fick jag ett tips av Tina H om en låt som hon och hennes man hade på deras bröllop när dom gifte sig nämligen Som en saga av Shirley Clamp. Hade aldrig hört den innan så efter att ha lyssnat på låten mååååånga gånger och lipat så har vi nu bestämt oss för att vi ska köra på den. Har alltid tyckt att För att du finns med Sonja är alldeles för vanlig så därför passar det ju perfekt att byta ut den. Annies song har vi länge velat ha så den vill vi inte byta ut.

Låtarna vi ska ha i kyrkan nu är
Annies Song, J. Denver
Som en saga, S. Clamp

Kommer bli så bra!

Lite nygammalt

Håller alltid på att ändra om här hemma. Tror nog aldrig jag är 100% nöjd med allt. Fast å andra sidan, tur är väl det så man man förnya sig lite. Så idag ändrade jag om lite på köksbordet.

Såhär såg det ut på köksbordet förut. Älskar den lila duken men den har jag tröttnat på som sagt, plus att den har så många fläckar som inte går bort.



Nu ser det ut såhär. Ny duk/tablett i vitt istället för den lila duken. Ändrade om lite med Cult sakerna oxå. Hittade ett gammalt vitt fat så jag bytte ut det långa i trä mot detta och ställde salt-, peppar-, socker- och ljuskub på tillsammans med en kub skål i vitt som jag har flingsalt i. Blev kanon tycker jag. Å vad jag älskar mina Cult Design saker, man kan förändra i det oändliga.



Myskväll

Nu är älsklingen snart på G hem och vi ska bara mysa och ta det lugnt.

Imorn bär det av till ett bageri för att kolla om dom kan göra tårtan vi vill ha. Håll tummen för mig:)

Tårtan

I tisdags var vi på bageriet där vi hade tänkt beställa tårtan. Blev inte som vi tänkt oss. Dom jobbade tydligen inte med sugarpaste och kristyr så snöstjärnorna som är på tårtan hade dom inte kunnat göra så nu får vi leta vidare. Trodde aldrig att det skulle vara så svårt att hitta nån som kunde göra våran tårta.



Eftersom vi har Vintertema så passar ju denna tårtan jättebra. Kommer bli besviken om ingen i hela stan kan göra snöstjärnorna åt oss.

Provdukningen

Gjorde en provdukning häromdagen som blev kanonbra. Hoppas bara att det blir lika bra när det väl är dax för den stora dagen.


Ser ut som ett rikitigt vinterland. Vi kommer ju självklart inte ha samma porslin och glas men idén är samma. Ljuslyktorna har vi sprayat med snöspray och ljuset blir så fint. Ser nästan ut som om man satt i ett ljus i snö. Smälter en aning men under middagen kommer dom hålla sig fina. Tände bara 1 ljus för att testa.



Snön syns inte så bra på bilderna men IRL syns det jättebra.



Dukningen uppifrån.



En variant av kristaller vi tänkt ha. Har köpt några mindre oxå men dom syntes inte så bra så dessa kommer det bli. Påminner om is tycker jag.

Trycksakerna

I fredags blev vi klara med inbjudan men jag har inte hunnit lägga ut bilder på detta förren nu.



Dålig bild jag vet men det gick inte få en bättre. Ni fårstår ju idén ändå. Alla trycksakerna har samma tryck men det är bara inbjudan som har silverbandet. Blev riktigt snyggt och stilrent. Storleken på inbjudan är A6.

Så nu är inbjudan ute, spännande.

Händer

mycket här just nu så bloggen blir lite lidande.

I fredags fick vi ut inbjudan. Kändes härligt och spännande när vi la dom på brevlådan. Så snart börjar väl folk att OSA antar jag.

Imorgon ska vi beställa tårtan. Ska bli kul. Hoppas dom kan göra nåt liknande vi vill ha.

Nu blir det middag och myskväll med älsklingen. Ha en bra kväll!

Pysseldag

Idag har vi en pysseldag här hemma. Inbjudan ska få ett snyggt silverband runt ena kanten. Tror vi blir klara idag så senare i eftermiddag kommer vi nog posta dom, sååå kul. Lägger ut bilder senare.


Hindersprövning

Idag beställde jag hem hindersprövningen+ efternamnsbyte. Tyckte att det var på tiden. Wow. Helt otroligt att vi snart ska gifta oss. Mindre än 3 mån kvar nu:)

Tårta och inbjudan

Alla trycksakerna kom igår, utom vigselprogramet som inte ska vara klart förren i okt, och dom är jättefina. Nu ska vi bara sätta på ett silverband runt injudan sen kan dom skickas ut. Wiiieee! Imorn är ju älsklingen ledig och då ska vi pyssla med bröllopet. Så imorn blir det till att fixa till inbjudan och sen på tis ska vi beställa tårtan. Tror vi ska göra en provdukning i helgen oxå, känns bäst och får mig att bli lugnare:)

Katalogen

I förrgår, tis, kom nya IKEA katalogen hem. Slängde mig genast på soffan och började bläddra igenom den. Än sålänge är jag inte jättenöjd med den men jag ska nog ta mig en närmare titt idag.

Har ni andra fått eran än, och isåfall vad tycker ni?

Wiiiieee

Igår kom min Älskling hem. Han skulle ha slutat 21:30 men redan kl 17:00 ringde han och sa NU kommer jag hem älskling. Har nog inte blivit så glad för ett telefonsamtal innan. Har saknat honom enormt mycket. Hyrde film och åt snacks senare på kvällen, och bara myste med varandra. Så skönt att ha honom hemma. Nu har han gått till jobbet men efter idag är han hemma till ons, jättehärligt. Så på fre-ons ska vi bara vara och mysa.


Myskväll

Igår kväll myste jag i min ensamhet tillsammans med lite saltapinnar, nya nummret av Hem ljuva hem och en STOOOOR kopp vitt te med mjölk i. Har aldrig haft mjölk i teet förut men när min älskling dricker te så har han mjölk i så det får mig att känna mig närmare honom på nåt sätt. Sen har jag upptäckt att det faktiskt är gott.


Nya kryddburkar

Då vi har väldigt lite plats i skåpen i köket får våra kryddburkar alltid stå framme på fläkten, ni vet i såna där hyllplan. Tycker burkarna när man köper kryddor är så himla fula så jag har varit på jakt efter snygga kryddburkar som man kan byta ut orginalen med. Så var jag på Lagerhaus häromdagen och hittade DOM. Geomskinliga ströburkar med svart lock på, kanon ju. I locket finns det ett vitt papper som man kan skriva vad det är för krydda i, toppen. Dom kostade 19:- st så om man som jag vill byta ut alla kryddburkarna till dessa så blir det ju några hundra men det tycker jag att det är ärt.


Ny mobil

Har köpt mig en ny mobil, min förra är typ sedan sekelskiftet:) Det är inte vilken mobil som helst utan det är den omtalade Iphone 3G (8gb). Måste nog säga att det är den snyggaste mobil jag sett. Den har ALLT en tjej kan önska sig. Och det bästa av allt, det är ipod i den. Sedan min blivande la beslag på min ipod nano har jag varit lite sur på honom men nu är jag bara glad. Mobil och ipod i ett, perfekt. Finns massa annat i den oxå men det orkar jag inte dra här.

Då den är svart, vit finns bara med 16 gb, blir det väldigt mycket fingeravtryck på baksidan av den men det fixas lätt med ett snyggt silikonfodral som jag ska beställa. FInns massa andra saker till den oxå men ett fodral får räcka sålänge.


Bild: Google


Nu ska jag aktivera/registrera den och fixa lite, bla lägga över min musik från itunes. Sååå kul med ny mobil. Blir som ett barn på nytt:)

3 månader kvar

Idag är det bara 3 månader kvar tills vi gifter oss. Hjälp vad tiden går fort.

Nästa fredag ska vi beställa tårtan. Den här älskar jag, utseendemässigt alltså. Passar verkligen till ett vinterböllop. Tror dock att vi inte kommer vilja ha så många snöstjärnor på, känns lite för mycket. Jag gillar dom lite mindre stjärnorna som är på. Får väl se vad dom säger på bageriet men det är nåt sånt här vi vill ha.


Jaaaa, äntligen

Ikea katalogen 2009 finns snart i alla svenska hem. LÄNGTAR!


Nytt på webben

Den underbara lilla prylbutiken honey I´m HOME, som finns i Jönköping, är fylld av doftande te, disktrasor, servetter, ljus, roliga vattenkannor mm. Nu har tjejerna som driver butiken startat en webshop, honey I´m HOME. Så in och kika med er!

Bröllopsfix och blomfix

I går hade jag besök av bästis E. Vi fixade och donade här hemma med bröllopet. Bla skrev vi alla adresserna på kuverten så när inbjudningarna är klara nästa v är det bara att lägga i dom och sätta på frimärke och sedan skicka iväg dom. E skulle varit min tärna på bröllopet, jag var hennes tärna i maj, men pga endel saker, inte säkert hon kan närvara på bröllopet, så har vi beslutat att inte ha varken tärna eller bestman. Lite tråkigt men känns på nåt sätt ändå rätt.

Detta fina blomsterarrangemang fick jag av E igår då jag nyss fyllt år och vi inte hunnit ses förren nu. Hon har gjort den själv och satt i gröna ljus just for me:)



Myspys i min ensamhet

Passade på att ha myspys i gårkväll, i min ensamhet. Älskar när det regnar att tända upp massa ljus och bara vara. Sånt blir det mycket av just nu då regnet inte verkar vilja ge sig.


Tissen min

Det var längesdan Nemo fick vara med i bloggen. Nu när älsklingen är borta så jag jag oerhört glad att jag har honom. Snart firar vi 4 år jag och tissen, firar 4 år med älsklingen i år oxå fast det är först i okt. Kul när man tänker på det att jag träffade männen i mitt liv samma år:)






Min sötnos:)

Annies Song

Underbar låt som gör mig tårögd bara jag tänker på den.

You fill up my senses like a night in the forest,
like the mountains in springtime, like a walk in the rain,
like a storm in the desert, like a sleepy blue ocean.
You fill up my senses, come fill me again.

Come let me love you, let me give my life to you,
let me drown in your laughter, let me die in your arms,
let me lay down beside you, let me always be with you.
Come let me love you, come love me again.

You fill up my senses like a night in the forest,
like the mountains in springtime, like a walk in the rain,
like a storm in the desert, like a sleepy blue ocean.
You fill up my senses, come fill me again.

Annies Song, John Denver


Denna är 1 av 2 låtar som solisten ska sjunga i kyrkan. Den andra är För att du finns av Sonja Aldén.


I Miss U

Helgen har varit kanonbra. Bröllopet i lördags var jättefint. Vädret var underbart, solen sken och det var inte jättehett ute, perfekt. Jag började såklart lipa så fort brudparet kom in i kyrkan. Känns bra att få vara med på ett bröllop så nära vårt egna, fanns mycket vi tänkte extra på och snappad upp. Nu ser vi brudparet nästa gång på vårt bröllop i november.

Idag åker älsklingen upp till Älvdalen med jobbet för att öva skjutning. Han kommer inte hem förren nästa ons, den 20e. Känns jobbigt och jag saknar honom redan, fast jag nyss vinkat av honom i dörren. Tur jag har endel pyssel med bröllopet att göra, annars hade jag inte stått ut.

Ha en bra dag!

TGI Friday, bröllop och annat

Äntligen helg. Imorn är det dax för bröllop. Inte vårat dock utan min blivandes kusin ska gifta sig. Ska bli kul. Har bara varit på ett bröllop innan så nu blir det vårt andra. Så vårat eget bröllop kommer bli det 3e, 3e gången gillt alltså:) Så idag åker vi ner till Lerum, igen, och därifrån åker vi imorn till Varberg och bröllopet. Dom ska ha ett ganska enkelt bröllop med fika efter vigsel så vi kommer åka hem, till Lerum, efteråt.

Så idag är det lite fixing och grooming här hemma. Man måste ju vara fin på bröllop, även om det inte är ens eget.


Kunde knappt sluta kolla på klänningen igår. Älsklingen fick slita mig därifrån. Jag är sjukt nöjd med den och kan knappt bärga mig tills jag får bära den.

Ha en bra helg.

Klänningen har kommit

För ca 10 min ringde min mob. Höll på att inte svara då jag inte viste vem det var. Tur jag svarade för det var en DHL kille med MIN KLÄNNING:) Rusade ner för att öppna, portkod. Slet upp paketet och där låg den. Min UNDERBARA klänning. Började såklart lipa och är även lite tårögd nu när jag skriver dettta. Är lite smådarrig på händerna oxå märker jag. Här kommer lite bilder på klänningen. Tänkte ta bättre bilder när den hänger men just nu är det riskabelt med tissen här hemma. Får bli en annan dag:)



Närbild på ena axelbandet. Det är dom jag gillar bäst. Inte så vanliga här i stan.



Fram på klänningen



Bak på klänningen. Banden ska jag trä i så det blir snörning bak.



Bak på klänningen med släpet, som är flera meter:)





Ska du köpa en brudklänning å rek jag dig att besöka
www.millybridal.com. Jag är hur nöjd som helst. Klänningen är väldigt bra gjord. Kostnad för klänningen, underkjolen och frakten blev under 2000:-. Billigare än att hyra ju.

Visst är MIN KLÄNNING underbar? Kan knappt bärga mig tills jag får ha den på mig på den stora dagen.

Min klänning

I mitten av juni beställde jag MIN klänning, Maggie Sottero Dynastykopia, från http://www.millybridal.com/. Fick då ett lev datum kring juli/ början på aug. Häromdagen när jag var inne på deras hemsida, man kan följa beställning hela vägen från det att man lägger sin beställning tills det att man har den hemma, kunde jag se att den var skickad. I tis hämtades den av DHL i Kina och nu är den redan i Göteborg:) LÄNGTAR tills den är hemma hos mig. Bilder kommer såklart då.

Trycksakerna

I går var vi som sagt på tryckeriet och provtryckte allt, inbjudan, tackkort, festprogram och placeringskort. Vigselprogramet kör vi nån vecka innan då den inte är klar än. Allt kommer bli så bra. Eftersom vi bytt färgtema och förr tänkt trycka med guld på ett beigt papper behövde vi, nu när vi ska trycka med silver, oxå byta papper. Texten kom inte fram på det beiga så bra som på ett vitt. Det roliga är att det nya papprets färg heter snövit, lite roligt med tanke på vårt temabröllop= Vinterbröllop:)

Så nästa vecka ska allt tryckas och därefter blir det lite pyssel här hemma. Har tänkt binda ett silverband runt inbjudan. Lite trixit men det kommer gå fint. Och det kommer bli sååå snyggt när det är klart.

I´m Lucky

Lucky, Jason Mraz feat. Colbie Caillat


Do you hear me, i´m talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky oh my, baby I'm trying
Yeah I hear you in my dreams
I hear your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Oooohhhhoohhhhohhooohhooohhooohoooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music, fell the air
I put a flower in your hair
And though the breeze is through trees ???
Move so pretty you're all I see
Let the world keep spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh



Underbar låt som jag får gåshud av. Tror detta kommer bli våran förstadansenlåt:)


Idag

bär det av till tryckeriet för att provtrycka allt. Går allt som det ska och vi godkänner det så trycks allt nästa vecka. Och v 35 kommer inbjudan att skickas ut:) Wiiiieee! Jag är så glad att Pappa hjälper oss med alla trycksaker. Han har jobbat på detta trycker förut och känner dom jättebra, har själv jobbat extra där. Så alla trycksaker får vi gratis, känns sååå skönt.

Vigselprogram

Igår var vi som bekant i kyrkan och träffade våran präst. Jag var ju lite nervös men det hade jag inte behövt vara, han var störtskön och gjorde mig lugn direkt. Vi pratade lite om psalmer vi ska ha och solosångerna. Sen övade vi lite oxå. Gud så romantiskt och fin det var. Och då hade jag ju inte ens på mig min brudklänning. Tänk hur fint och bra det kommer bli när det väl är "på riktigt".

Ungefär så här kommer vårt vigselprogram se ut
Ingång
Solosång
Psalm
Vigselakt
Brudmässa
Fader vår
Välsignelsen
Psalm
Solosång
Utgång

Låtar vi ska ha i kyrkan som våran solist ska sjunga är: För att du finns, Sonja Aldén och Annies Song, John Denver. Två underbara låtar som jag redan nu blir tårögd av bara jag tänker eller lyssnar på dom. Hur ska det gå i kyrkan?

Som psalmer har vi valt nr 411 & 82, som prästen valde igår.

Kristina tipsar: Film

Här kommer tips på bra filmer en regnig dag som denna. Vissa är nya, andra gamla favoriter.

Into the Wild
No Country for old men
There will be blood
We own the night
I am legend
The Prestige
Saw 1-4
Shrek 1-3
Zodiac
Fracture
Magnolia
Ice Age 1 & 2
Babel
Last king of Scotland

Hoppas ni hittar nån ni vill se:) Vissa av filmerna kan ni läsa om här på bloggen.

Tipsa gärna om era favoritfilmer.

Lite presenter

Fyllde ju år igår som ni vet. Här kommer ett urval av vad jag fick i present.



Ny köksstolar Miller från Mio. Hur snygga som helst. Passar jättebra in i köket. Enda nackdelen nu är att man vill ha bordet oxå:)



Läslampor/sänglampor till sovrummet. Har inte haft några sedan vi målade om. Gillar att dom är är så små och att man kan dimmra dom.



Närbild på ena sänglampan. Trodde först att man tände med spaken men den vrider man lampan med.



Flera Filippa K muggar till min samling. Har 4 st innan så nu har jag 8 st.


Andra saker jag fick:
Böcker
Presentkort
En supersnygg vattenkanna
Makeup
Nagellack
Blommor

Prästen

Tack alla för era gratulationer! Glad jag blev:) Blev lite presenter som jag lägger in bilder på senare under dagen.



Idag ska vi träffa prästen i kyrkan för samtal. Har aldrig träffat honom förut så det ska bli kul. Är lite nervös dock.

Ha en bra dag!

Happy Birthday to me

Imorgon, den 3 aug, fyller lilla jag år. 29 år ung blir jag då. För att fira mig åker jag, min sambo och mina föräldrar till Lerum idag för grillfest med min sambos föräldrar. Ska blir riktigt kul. Så det blir dött här på bloggen nån dag nu men jag återkommer på mån igen.

Ha en bra helg!