Namnsökning

Hittade en rolig grej på BT förut, Namnsökning för att se hur många i Sverige som har just vårt blivande efternamn. 8 st i hela Sverige som har min Älsklings efternamn, bara hans släkt antar jag, och över 4000 med mitt. Hade inte varit ett svårt val om vi nu inte redan valt:)

Man kan oxå kolla dom mest populära namnen på nyfödda, lite kul att se om "våra namn" till våra barn finns med nånstans.

Tiara

Nu har jag ÄNTLIGEN hittat min tiara jag vill ha på bröllopet. Efter mycket letande både på nätet och i butiker så fann jag den så äntligen igår, hos min frisör. Det är en jättefin, inte jättehög med både strass och pärlor på i silver. Guld är ju vårt tema men här aviker jag, jag passar inte alls i guld å sen så tycker jag inte att tiaran var snygg i guld så silver får det bli. Så nästa vecka tänkte jag införskaffa mig skönheten, så den inte tar slut. Bilder kommer såklart då:)

186963-666


Påminner väl lite om denhär. Min är inte lika hög och har strass och pärlor mer ihop och inte så utspritt. Men den här var fin den med. Finns på
Diadema.se för 399:-

Bild lånad av Diadema.se

Dagens lyx

Härligt med fredag och helg igen. Inget planerat mer än att ta det lugnt, båda är förkylda, och se på skidor.


Dagens lyx


Har köpt på mig 2 inredningstidningar till, nya Allt i Hemmet och Hus & Hem så nu ska jag koka mig lite the och sätta mig i soffan med dessa.

Ha en bra dag! Kram

Tulpaner

Fick 2 buketter med Tulpaner av älsklingen igår. En bukett med lila och en med rosa. Så fint med tulpaner tycker jag. Försöker att ha snittblommor hemma så ofta som möjligt men nu var det ett tag sedan. Känns riktigt vårig här hemma nu.


Blommor

Dessa står på köksbordet.

Tulpaner


Dom här lila passade så bra in på min lilla bänk i vardagsrummet tillsammans med lite annat lila.

Nyshoppat

Var på Cervera en sväng med Älsklingen igår. Har länge varit på jakt efter en rund, liten lampa att ha på Tv bänken och så i förrgår såg jag att en tjej hade en sån på sin blogg, Theas Rum, och frågade genast vart den var köpt. Cervera fick jag veta och så igår tog jag med mig älsklingen dit i hopp om att den skulle finnas kvar. Och JA, den fannas kvar. Ingår nog i deras ordinarie sortiment.


Ny lampa

Lampan

Var ju tvungen att tända den igår oxå. Blev ett jättefint sken.

Ljus kivi

Fick med mig 3 iitala Kivi lycktor oxå. I mossgrönt. Skulle kostat 79:- men var nog felmärkt så vi gav bara 59:-/ st. Nu står dom så fint och pryder vår byrå i hallen.

Nyköpt

Tände såklart dom oxå och gillar verkligen det härliga ljuset som blir.


Bilder: ©Kristina


Vardagslyx

Trist och tråkigt väder ute med regn och rusk. Då passar jag på att lyxa till det här hemma, såhär mitt i vardagen. Har bunkrat upp med lite Inredningstidningar, den nya Hem Ljuva Hem och en gammal Allt I hemmet, en kopp thé och lite godis från GratisGodis.se, ja liiite godis, det är ju snart lunch. Ska sätta mig till rätta i soffan nu och bara njuta. Kan det bli bättre:)


Vardagslyx


Bild: ©Kristina


Årets programledare i Idol och nya i juryn

Som många vet så kommer Idoljuryn inte vara den samma det här året. Vilka det blir är ännu inte bestämt. Däremot är årets programledare utsedd och det är ingen mindre än Peter Jihde, igen. Inte vanligt att det är samma 2 år i rad men så är fallet i år. Ska bli kul att se vilka som kommer sitta i juryn.

Uppdatering 13:00
Nu är juryn bestämd och det blev musikproducenterna Laila och Anders Bagge samt Andreas Carlsson som är den nya juryn. Ska bli intressant å se vad dom har att erbjuda. Jag gillade dock den förra juryn jättemycket, saknar er redan:)

Vårt lila Kök

Dåså, här kommer bilderna på det nystylade köket som nu går bara i lila nyanser. Har egentligen inte gjort så mycket. Bara bytt ut och flyttat runt på massa lila saker. Endel nya, endel gamla saker.

Köket stort

Bord, stolar och dynor, IKEA
Gardiner lila, Hemtex

Gardiner vita Haléns
Lampa, IKEA
Tavlor, Hemma Inredningbutik


Fönstret

Krukor och fat Cult Design/ Hemma Inredningsbutik

Köksbordet

Duk, Hemtex
Ljusstakar, Hemtex
Lila ljus, ÖB
Brun filt, IKEA

Cult salt å pepper

Salt och pepparkar, Kub socker, lila kub ljus och mörkt träfat Cult Design/ Hemma Inredningsbutik

Disk

Diskmedelspump, Vit Kub vas, lila Kub ljus och mörkt träfat Cult Design/ Hemma Inredningsbutik

Köket

Lila Vinglas, IKEA. Var bara tvungen att visa dom, är ju så snygga
Kaffebryggare OBH Nordica
Vattenkokare, Princess
Lila Grytlapp och Vante, Werner& Werner

Väggen

Lila Bordsunderlägg, Åhléns och Hemtex. 
P g a den inte så tåliga väggen så sätter jag upp bordsunderlägg istället för att skruva och spika upp nåt, håller inte. Blir en rolig färgklick oxå. Kostar ju inte så mycket heller och man kan ju lätt byta ut dom när man tröttnar på
färgen:)




Text och Bilder ©Kristina



 


Inspiration: Kök

Jag är så grymt sugen på att köpa hus just nu. Vår lilla 2a känns inte lika kul längre. Här hemma är det köket jag är mest missnöjd med. Visst vi har försökt göra det mysigt och fint men på nåt sätt så blir det inte 100. Vi har ju målat om, bytt bänkskivor och skåpshandtag och visst det funkar och är bättre än innan men jag är ändå inte nöjd. Det är ju inte mitt drömkök direkt och i en lägenhet man inte vill bo i hela livet tänker jag inte byta ut allt. Så köket får duga.

Detta kök från 
TibroKök är nästan exakt ett sånt som jag vill ha. Ljust och fräscht med mörkt trä. Hade gärna velat ha mörkare golv oxå men annars är denna nog mitt DRÖMKÖK. Gillar köksöar och att man kan sitta där och äta frukost lr kika på när Älsklingen lagar mat:) Mmmm, VILLHA!


Köksinspiration


Bild: TibroKök

Efter Bröllopet är det hus, med detta kök, som gäller. Och barn:)

Inspiration: Kuddar

Jag är galet kär i kuddar. Har hur många som helst. 4 i stora soffan och 3 i den lilla tex. Jag är ju väldigt inne på lila och grönt här hemma men gröna kuddar har jag haft svårt att hitta, fram tills nu. Här kommer lite inspiration på fina kuddar.


Kudde 2

Kuddar


Inspiration Kuddar

Kudde




Den första kudden gillar jag. Vilken är din favorit?


Bilder:
MIO, EM


Oscarsgalans vinnare

Bästa film

No country for old men, vill se, verkar vara en film i min smak

Bästa regi

Joel och Ethan Coen ("No country for old men")


Bästa kvinnliga huvudroll

Marion Cotillard ("La vie en rose")

Bästa manliga huvudroll

Daniel Day-Lewis ("There will be blood"), allt han gör blir ju underbart, grymt bra skådis

Bästa kvinnliga biroll

Tilda Swinton ("Michael Clayton")

Bästa manliga biroll

Javier Bardem ("No country for old men")


Bästa manus efter förlaga

"No country for old men"

Bästa manus

Diablo Cody ("Juno")

Bästa Animerade film

"Råttatouille", bästa animerade film på mååånga år enligt mig



Många internationella vinnare, Daniel Day-Lewis britt, Javier Bardem spanjor, Marion Cotillard fransyska mm, och däribland en svensk:

Bästa ljudredigering

Per Hallberg (The Bourne Ultimatum)


Hostig tjejkväll

Gårdagen med tjejerna var jättetrevlig. Dock har jag fått sån konstig hosta så jag hostade mig väl igenom hela kvällen typ, inte lika kul.

Lovat bilder på det nystylade köket men det får vänta, orkar inget idag. Ska lägga mig i soffan men Älsklingen och bara mysa nu:)

Ha en trevlig kväll!
Kram!

Tjejkväll

Härligt väder idag, soligt och fint. Hade jättetrevlig med tjejerna från BT igår. Träffade en tjej som oxå ska vara på Karstorp och gifta sig i Våmb. Kul. Dom är vi, några månader tidigare bara:) Blev lite shopping oxå. Fick ta i allt jag ville ha. Så nu ska det fixas och donas idag. Bilder kommer imorn lr i veckan.

Ikväll är det Tjejmiddag hos min tärna, som jag förövrigt ska vara tärna åt i maj. Ska bli kul. Brukar inte vara med på så mycket sånt, utan älsklingen, men detta ser jag framemot. Älsklingen ska vara hemma och se på filmer han aldrig annars får se:)

Ha en trevlig lördag! Kram

Bröllopsfika och shopping

Nu ska jag ner en sväng på stan. Tänkte shoppa lite. Har kvar lite pengar på Hemtex presentkortet vi fick i Julklapp och vi behöver en till sänglampa. Köpte 1 för ett tag sedan men behöver somsagt en likadan till, hoppas det finns. Sen blir det till att kika lite Cult oxå, alltid trevligt. Behöver nya bordstabletter oxå runda i lila. Inte som underlägg dårå utan till att sätta upp på väggen i köket. Har en mörklila där nu men det skulle vara snyggt med 2 lite ljusare lila oxå till.

Efter min shopping ska jag träffa några tjejer från BT, som bor här i stan ,för en fika. Ska bli kul att mötas IRL:)

Ha en bra dag! Kram på er!

Inspiration: Vardagsrum

Som många av er vet är ju jag helt såld på gröna/olivgröna detaljer. Hittade underbara vardagsrum på EM med gröna detaljer.


Inspiration: Vardagsrum

Hela dethär rummet vill jag ha. Får en känsla av lugn. Ljust och fräscht, det är såhär jag vill ha det. Hade dock velat ha mörkare bord, i valnöt lr nåt sånt. Ljusa soffor har vi ju, ingen hitt tycker jag. Tur dom är tvättbara.


Vardagsrum

Här är det kuddarna, soffan, mattan och golvlampan som jag kikar lite närmare på. Grått och grönt är ju väldigt snyggt ihop. Funderar på en sånhär soffa i ett kommande TV rum.

Bilder lånade av EM

Underbara hyllor

Skulle inte ha nåt emot om nån av dessa hyllor skulle pryda min vägg. Grymt snygga. Finns i ek och valnöt. Gillar de mindre bäst av nån anledning. Undrar om älsklingen kan övertalas?

Finns som stor för 2.200:-.

Underbara hyllor

Och lite mindre för 1.490:-.

Liten hylla


Bilder lånade av
Furnish

Change

Som jag nämnt i ett tidigare inlägg var jag ju ute efter 2 lila manschetter, till min Changeljusstake. Letade land och rike runt men fann dom inte nånstans. Här i stan var dom slut. Jag hade nästan givit upp när jag var inne i butiken här i stan efter jul och skulle handla för presentkort då såg jag dom, mina lila manschetter. Till min besvikelse fanns då bara 1 kvar, jag vill ju ha 2 då jag redan hade 1 sedan tidigare. Såg då att dom hade min andra favoritfärg olivgrönt kvar så då blev det 2 av den istället. Inte fyskam det heller:)


Före

Min

Efter


Change


Vad har jag då gjort av de lila? Det får ni reda på vid ett senare tillfälle:)

Förhandsvisning av köket

Håller ju just nu på med att styla om i köket. Här kommer lite bilder på accentfärgen vi valt. LOVE lila:)

Sneak peak

Sparbox, Box med eklock och ekfat ,Cult Design
Servetter, Deco

Köket

Kubljus, vas, Kub olja och valnötsfat, Cult Design

Blommor, Blomsterlandet




Fler bilder på köket kommer i nästa vecka.


Godmorgon

Inte lika härlig dag idag som det varit dom senaste dagarna. Regnigt och trist, bläää. Ska bara vara hemma idag å ta det lugnt. Pyssla lite kanske. Funderar på att göra en ny tavla av en ej använd superfin gardin. Grön såklart så att den passar i sovrummet.

Vad gör ni idag?

Kram!

Underbart sovrum

Vackert golv, cool tapet, härliga kuddar. Detta sovrum vill jag ha!


 

Foto: Mimou


Sovrummet

Här kommer lite bilder på det nystylade sovrummet. Har bytt ut det mesta så nu är det bara gröna detaljer här. Gillar grönt i sovrum, symboliserar harmoni och lugn. Det enda jag HATAR i sovrummet är tapeten och alla hål, som ni ser. Här ska målas om snaras möjligt.

Sovrummet

Sänggaveln har jag gjort. Lite tyg, spånskiva/Mdf, vadd och häftpistol.
Kudden längst fram, Hem & Hobby
Gröna kuddar, Hemtex
Kuddarna längst bak, Ikea
Sängbord Ikea Malm
Sänglampa, Hemtex
Läslampor, Ikea
Filt Ikea

Gardinerna

Gardiner gröna Hemtex
Gardiner Bruna Haléns

Krukor


Alla krukor och fatet kommer från Cult Design

Blommor, Blomsterlandet

Detalj grönt
© Kristina

Kubljus, fat och vasen med lock, Cult Design
Byrå, Ikea Malm




Nästa rum att visa är köket där det blivit lila:)


Godmorgon

Härlig dag idag igen. Solen skiner och allt känns så bra.

Har spenderat dom senaste dagarna med att pyssla här hemma. Håller på att byta ut lite saker, kommer bilder om ett tag. Började bli så trött på inredningen och att det inte händer nåt. Vill ju måla om i sovrummet nu men det har vi inte råd med än så det får vänta tills sommaren. Varför väntar man egentligen med sovrummert till sist? Det är ju där man själv är mest. Om jag hade tänkt lite så hade nog hallen fått vänta och istället målat om i sovrummet, men gjort är gjort. Så nu håller vi på att byta ut lite småsaker som kuddar och gardiner. Det gör så mycket och redan börjar det kännsa bättre:)

Ha en bra dag!

Kram!

Slappdag

Idag händer det inte mycket här. Bara slappa och kolla på skidor. Skönt så.

Vad har NI för er idag dårå?

Ha en bra dag!

Kram!

Det hänger på håret

Nej skämt å sido. Det där med håret är sjukt jobbigt tycker jag. Har så tjockt och konstigt hår så jag kan inte ha vilken uppsättning som helst, allt bara rasar. Nu är väl tanken att jag ska ha lite lockigt ,halvt uppsatt med tiara.

Här hitade jag massor av fina frisyrer,
Project Wedding.

Happy Valentin´s day

"Im everything I am
Because you love me"

Hjärta






Här firas det inte med presenter och blommor. Vi är bara glada att vi har varandra. Är inte som andra ,jag vill ha blommor och sånt andra dagar, varför måste man ha en särskild dag för sånt. Jag tycker det är mer romantiskt om älsklingen kommer hem med en blomma nån annan dag på året, inte idag.

I kväll ska bara vi njuta av varandras sällskap och äta räkor och dricka vin som vi har som tradition här på alla hjärtans.

Telegram till brudgummen

Då jag inte är nån talare direkt, har aldrig gillar att så inför publik å tala, så har jag tänkt att våran toastmadame ska få läsa upp denna:

Käre brudgum,

tillåt mig gratulera till världens kap
i frökenlistan lämnar bruden ett stort gap.
För kvinnan vid din sida är ju helt rätt
-smart, snygg och med ett behagligt sätt.
Kan även städa, måla, laga mat och baka,
vad mer kan man begära av en äkta maka?

Snygg, sexig, intelligent och snäll,
vacker, gosig och helt utan gnäll.
Om detta håller du säkert med,
det och att häcken inte är för bred. (väl?)

Se nu till att vårda kärleken ömt
när du idag får kvinnan som du alltid om har drömt.
Köp henne en blomma då och då
och du hennes livslånga kärlek kommer att få.

Du ser förresten rätt bra ut i din skrud.
Återstår bara lyckönskningar till din brud,
och låt mig helt fräckt vara rak:
den där kostymen framhäver verkligen din snygga bak!

Några ömma ord och smek hennes hud
så har du dig snabbt en lycklig brud.
Nog med goda råd, för bruden har en väldig tur,
rollen som äkta man kommer du att klara med bravur.

Därför vill jag nu höja mitt glas
då du idag får kvinnan som du med i framtiden får dras.
Gratulerar på din stora dag,
fast ingen är lyckligare än jag!

Puss & Kram
Från Din Fru


Bra va? Fick tips om denna på BT. Älskar att hänga där och på BG. Vet inte vad jag hade gjort om inte BT och BG funnits:) Hade jag kunnat så hade jag nog sjungt nån fin låt istället till min m2b men nu får det bli denna, funkar det med.


Tjejsnack

Vecka  7/08Äta ute Ämnet kommer från Camilla Svensson


Hur ofta äter du mat ute?

Alldeles för sällan. Varannan månad kanske.


Vad/vart äter du då helst?

Lite olika beror väl på vad man är sugen på.

Vad har du på din favoritpizza?

Jag är lite tråkig så jag kör Vesuvio, tomat ost och skinka med rå lök på. Ibland så ta jag dock en kebab pizza men det är väldigt sällan.


Provar du ofta nya ställen/maträtter, varför/varför inte?

Ja det gör jag väl men jag är nog allt lite tråkig. Varför ändra på nåt som funkar och man gillar:)


Går du ofta på café och fikar, vad?

Ja jag försöker att träffa kompisar och fika  nåndag varje vecka.

http://mlilja.net/tjejsnack/


Planeringen

Går sakta men säkert framåt.

Det  som väntar närmast är:

Trycksakerna: Prata med tryckeriet och boka tyckdatum mm.
Karstorp: Åka och kolla vad dom har för saker ex ljusstakar, ljus, vaser, dukar, servetter mm så vi vet vad vi måste köpa till.
Fundera ut vilka låtar vi ska ha i kyrkan.
Åka till Ikea och handla bla rosblad, ska tydligen finnas där.

Det som är bokat och klart är:
Budgeten
Kyrkan
Festlokalen, Karstorp
Trycksakerna, nästan klart
Menyn
Ringarna
Tärna och Bestman
Värdpar
Färgtema
Präst
Toastmadame
Dresscode
Fotograf
Musiken för kvällen
Gästlistan
Brudgummens klädsel, köpa till skjorta bara

Sen så är det ju mycket annat som inte går/behövs boka än men som vi vet hur vi vill ha:

Blommor i bukett och festlokalen (röda rosor)
Dekoration
Tärnans bukett (vita och röda rosor)
Tårtan
Brud-och tärnklänning
Frisör (Linda)
Köpa skorna på have2have
Välja smycken och köpa tiaran
Hindersprövningen

Så vi ligger ju väldigt bra till i planeringen, änsålänge iallafall. Jag är ju sån att jag är ute i god tid med allt, vill ha kontroll liksom.

Nåt jag glömt  på listan tro?


Grattis bloggen

Igår blev du 1 år. Konstigt det känns att man varit en bloggare i hela 1 år nu. Tycker inte att det är lika kul längre men det beror ju på att jag har mindre tid att lägga ner på bloggen. Och ska det vara halvdant så kan det lika gärna vara. Det är därför jag just nu bara bloggar om bröllopet, hinner inte med mitt egna liv annars:) Kunde aldrig föreställa mig att man skulle få "träffa" så många underbara människor genom bloggen.

Vill aldrig sluta blogga helt för man vill ju inte "tappa kontakten" med dessa underbara människor! Ni känns som en del i mitt liv och jag vill ju dela med mig av mina händelser. Nu blir det ju inte så mycket sånt men jag lovar att berätta om allt som händer just nu vid ett senare tillfälle.

Amazing

"It´s amazing how you can speak right to my heart,
without saying a word you can light up the dark"



Binda sin egen brudbukett

Har, via BT, hittat en underbar sida som beskriver utförligt hur man gör för att binda sin egen brudbukett. Det bästa var att den fanns en beskrivning just på rosor, just det jag ska ha:) Massa bilder på olika varianter fanns det oxå. Att göra den själv kommer bli så mycket billigare. Och är man inte skrockfull så tycker jag att detta är en superbra idé.

Klicka här!

Under etiketten tips och idéer finns det sen olika beskrivningar bla hur man gör sin egen bukett, bordsdekorationer mm.

En annan bra sida för att binda egen bukett. Gillade dock den första bäst.


Mellannamn blir efternamn och Hindersprövning

Vi har länge vetat att vi vill ta min m2b´s mellannamn som efternamn (hans mammas flicknamn). Det är jättefint och lite ovanligt och passar utmärkt att skriva, testade igår att skriva det tillsammans med mitt förnamn,blir kanon:) Var lite osäkra på om vi skulle gå tillväga så igår ringde vi Satteverket och frågade.

Det här fick vi höra:
Mellannamnet måste sambon byta till innan bröllopet så nu ska han få papper hem som han ska fylla i och byta efternamn. Känns riktigt kul. Sen kan jag då byta till hans eftenamn vid vigseln.

Mer om mellannamn och efternamn gå in
här.

Blir kul sen när man ska fylla i papper å så och ska skriva ett helt annat efternamn, kan knappt vänta.


Måste ju ansöka om Hindersprövning sen oxå. Inte akut än men jag är ju sån som är ute i god tid med allt så. Inte senare än aug ska jag nog inte vänta. Gäller ju i 4 månader sen när man blivit "godkänd".

Utdrag från Skatteverket:

När hindersprövningen är klar utfärdar skattekontoret "Intyg om hindersprövning/vigsel" eller "Intyg för registrering av partnerskap".
Intyget ska tas med till vigselförrättaren och gäller i fyra månader.


Gå in på Skatteverket för mer information om hindersprövning.

Semlor

Idag är det fettisdagen och då är det ju SEMLOR som gäller. Är inte så förtjust i mandelmassa så jag brukar inte äta någon, lr skrapa ur det, men nuförtiden så finns det många goda varianter på den traditionella Semlan. Ska försöka få Älsklingen att köpa med sig en Semla till mig när han slutat:)

Visst ser det mumsigt ut?


Semeldagen


Hur äter du din semla?

Själv:(

I dag kommer inte Älsklingen hem från jobbet då han ska sova på jobbet och vakta dom nya värnpliktiga. Känns inte alls kul men men. Det är ju så det är.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen dra mig till stan. Ha en bra dag!

KRAAM!

Gårdagen

Tärnans bröllop:
Var ju som bekant och kikade och provade klänningar igår. Tärnan hittade SIN brudklänning efter en stunds provande. Jag hittade en tärnklänning jag ska kika närmare på nån dag. Var hur mycket folk som helst i butiken igår så jag tänkte prova en annan dag. Hur som, den är champangefärgad med ett band i lattefärg under bysetn. Jättefin:)

MITT bröllop:
Samtidigt som vi kikade till hennes bröllop så passade vi på att kolla på klänningar till mitt bröllop. Min brudklänning vet jag ska ha röda detaljer på, liknande en jag visat förut. Hoppas bara att den finns kvar när det väl är jag som ska prova och bestämma mig. Tärnklänningen hon ska ha hittade vi oxå. Enkel röd/vinröd halterneck med veckad byst och lite strass. Superfin den med:)

Bröllopsmässan

Idag ska jag och tärnan till en Bröllopsmäsa i en närliggande stad. Jag har ju redan varit på en och vet hur jag vill ha mitt bröllop så det är mest för hennes skull.

Ska oxå till brudbutiken här i stan idag. Tärnan ska prova sin brudklänning mm. Jag ska kika på en tärnklänning till mig att ha på hennes bröllop. Får typ ha vad jag vill, betalar dock för det själv. Dom har inget speciellt färgtema. Men eftersom att det är i maj så vill man ju ändå ha nåt ljus så jag tänkte mig nån rosa, beige/guldig klänning.

För henne blir det dock annorlunda vad det gäller hennes tärnklänning på mitt bröllop. Jag vill ju att hon ska ha en röd/vinröd klänning som ska passa till vårat färgtema. Men sen ute efter det så får hon välja själv. Likaså hon får betala själv.

Kul det ska bli. Jag tärna på hennes bröllop och hon tärna på mitt:)

KRAAAM!