Trött och seg

Mår inge vidare idag heller. Gårdagen spenderades i soffan med täcke och kudde och massa filmer. Sov nästan igenom hela dagen. Men mår inte bättre idag så nu får det blir sängen igen. Synd man inte har tv i sovrummet då hade jag nog legat där hela dagen.

Fick mitt väggord igår. Ser jättefint ut. Orkar jag så sätter jag upp den senare.

Vet att några av er är nyfikna på hur det gått med tårtan. Kan säga att den är beställd:)

Jag lever

Men det är knappt. Helgen har varit jättebra, mycket shopping inget Ikea dock berättar mer en annan dag, men nu har jag blivit sjuk. Huvudet värker, jag har feber och kroppen känns seg. Tror jag har åkt på nån influensa, inge kul alls. Till råga på allt kommer älsklingen vara borta till tor så jag får klara mig själv.

Återkommer när jag mår bättre. Ha en bra dag!

TGI Torsdag och Bröllopsuppdatering

Sista dagen sen är älsklingen ledig fre-sön. Ska blir skönt att få rå om honom lite extra. Mycket som ska göras oxå.


Imorgon ska vi till Hjo och prata med bageriet. Verkar va ett bra ställe och jag hoppas vi får vad vi vill ha. Börjar känns lite stressig med tanke på att vi inte vet om dom ska göra vår tårta eller om vi måste leta vidare. Snart tar vi bara ett bageri och nöjer oss. Stressar snart ihjäl mig för en tårta liksom, det är det inte värt.

På lör blir det middag med våran toastmadame för att diskutera lite detaljer.

Snart är det dax att köpa underkläder oxå. Vet inte vad jag vill ha alls så det kan ta tid.

Nästan alla trycksaker är ju klara, utom vigselprogrammet och placeringkorten. Dom måste vi oxå få tryckta snart.

Så vi ligger ganska bra till i planeringen men jag oroar mig för tårtan. Fixar den sig i morn blir jag gladast av alla.




Äntligen

Igår kom min älskling äntligen hem, som jag saknat honom. Vi hyrde film, åt kina mat och bara myste. Så skönt att ha honom hemma igen.



I helgen blir det Ikea och lite lampshopping. Taklampan har vi beställt från MIO, blev ingen av dom jag visade. Behöver dock en golvlampa oxå och då är Ikea blilligast och bäst:)

Älsklingen

Som jag saknat och längtat efter honom sedan förra onsdagen och idag kommer han ÄNTLIGEN hem. Den här perioden han har varit borta har varit den jobbigaste på länge. Mycket för att han inte brukar vara borta över helgen plus veckan och lite för att han varit borta en längre tid nyligen oxå. Men det är så mitt liv kommer se ut några år framöver, och jag tycker inte alltid att det är så här jobbigt. Men nu är jag lite känligare än vanligt oxå. Tror det beror på bröllopet och allt som har med det att göra. Det bästa är att när han varit borta så här mycket och länge blir han ju ledig mycket oxå så det positiva väger upp det negativa.

Nästa vecka är han borta några nätter och veckan efter. Sen börjar det lugna ner sig. Med just det iallafall, sen börjar bröllopet närma sig med stormsteg:)

Nu blir det nya avsnittet av The Hills mtv.com, Älskar The Hills:) Nån mer än jag som är såld?


Jag och mina bokstäver och tecken

Har länge letat efter ett &-tecken och nu har jag hittat det tack vare en annan bloggerskas tips. Det finns på viaLetter och där finns det många andra fina bokstäver och siffror att välja mellan.



Bild lånad av ViaLetter

Höststylat hemma

Blev så sugen på mera lila när jag köpt min nya kudde så bestämde mig för att ta bort det gröna vi hade i vardagsrummet och bara köra på lila som accentfärg. Så igår åkte jag iväg till EM för att köpa en lila filt jag sett där. Sen sydde jag ett kuddfodral av en gardin och så här blev det. Vill ha lite mer lila för jag tycker vissa saker fösvinner lite så till helgen blir det en sväng på stan igen:)







Kudden jag sydde av en gammal gardin.



Filten jag köpte på EM, 299:-.



Det första lila jag köpte till lägenheten för snart 2 år sedan. Cult Design såklart.



På tavellisten står nu mina fina lila vaser från Hemtex tillsammans med mitt L och 5an.

Inspiration: Lampor

Är ute efter en taklampa att ha i vardagsrummet över soffbordet. Har ingen alls just nu då vi inte hittat det vi ville ha men nu känner jag mig redo att ta steget ut och leta.



BENNET taklampa i polyorganza från MIO 890:-. Denna gillar jag starkt...



Taklampa POP oxå från MIO, 790:-. Vill dock ha i vit som jag vet finns i butiken. Spanat in denna redan såklart.

Bilder lånade av MIO



Vad har du för taklampa i vardagsrummet?

Ny kudde, igen

Var en sväng på stan igår och shoppade lite. Det blev bla denna superfina kudde i färgen Ljung. Älskar den färgen, som ni ser på bloggen:)



Nya fina kudden.



2-sits soffan som blivit den lila hörnan:)



Kudden hittade jag på underbara Hem & Hobby här i stan för 75:- , me likie!


Min fredagseftermiddag

Har gjort lite ärenden på stan idag, fikat och shoppat bla. Börjar känna mig lite krasslig så nu ska jag bara slänga mig i soffan med nya nummret av Sköna hem, dricka en kopp te och kurera mig. Leka lite med iphonen oxå såklart:)


Sötaste

Se vilken sötnos som ligger och kikar på mig när jag bloggar:) Tittar man närmare kan man se hans huggtänder, hihi!




Tur jag har min Nemo nu när älsklingen är borta så mycket. Hade nog inte stått ut annars.

Min älskling

Jag är otrogen, måste erkänna detta. Har hittat en ny. Min senaste förälskelse är min underbara mobil. Min iphone. Jag älskar den. Den är inte bara sjukt snygg den är bra oxå. Tyvärr värmer den mig inte om nätterna så bubben, du är fortfarande number 1.



Vad har du för mobil?

Myskväll

Igår hade vi det extra mysigt här hemma. Tände massa ljus, hyrde en film, åt god mat och bara var med varandra.



Kivilyktorna, mina favoriter.


Idag var sista gången jag såg min älskling1 v. Han ska ha övning med sina värnpliktiga och dom ska sova ute. Det är mycket sånt här nu dom sista månaderna innan dom är klara, dom muckar dagen innan vi gifter oss:). Så det är väldigt jobbigt just nu men samtidigt så är han ju ledig väldigt mycket när han väl är hemma så. Men men, det är inte kul att vara själv så mycket.

Nya lampor

Köpte nya lampor till sovrummet när jag var på stan i fredags. Hade velat ha dom där från Jotex men när jag hittade dessa kap kunde jag inte hålla mig. Tre lampor med fot och skärm för 100:- st på Hem & Hobby, grymt billigt.



Mina fina sänglampor. Blev så mycket finare med dessa. Älskar dom.



När bild på den ena sänglampan. Gillar skärmen. Ljuset blir jättefint.



Fönsterlampan som jag ju var tvungen att köpa när jag nu köpte nya sänglampor. Billig var de ju oxå.



Älskar hösten när man börjar tända lampor och värmeljus för att ljusa upp höstmörkret:)


Recept

Här kommer receptet på Tacofyllda paprikor.

4 port
500g Nötfärs
1 msk olja
1 påse taco kryddmix
2 stora paprikor
1,5 dl riven ost,
1 avokado
1 burk majs
1 rödlök
Sallad
4 tomater
1/2 gurka
gräddfil
tortillachips

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175.
2. Hetta upp oljan i stekpannan och bryn färsen under omrörning. Rör ner kryddmixen.
3. Dela och kärna ur paprikorna och lägg den kupiga sidan ner i en ungssäker form. Fyll dom med köttfärsen och strö över riven ost. Sätt in  formen mitt i ugnen i ca 15 min.
4. Gör en sallad på, rödlök, gurka, tomat, sallad, avokado och majs.
5. Servera de fyllda paprikorna med gräddfil, tortillachips och salladen. Smaklig måltid!

Gårdagens middag

Igår åt vi en supergod middag. Tacofyllda paprikor med tortillachips, gräddfil och sallad. Kan rekomenderas om ni gillar tacos, sjukt gott!


2 månader

Idag är det den 15 sep vilket betyder att det är 2 månader kvar tills jag blir fru M. Just nu står vi lite still med planeringen. Det mesta är liksom klart. De enda som inte är 100 än det är tårtan. Har idag pratat med ett bageri i Hjo ang om dom gör tårtor i Sugarpaste vilket dom inte gör. Men stället verkade ändå bra och väldigt tillmötesgående så jag tror nog att vi kommer åka dit och kika vad dom kan göra. Jag har börjat inse att jag inte kommer få MIN TÅRTA men om vi åtminstånde kan få in VIntertemat i tårtan blir jag den gladaste bruden av alla.

Fortsättning följer!

Väckarklockor

Har tröttnat på våran sjukt fula väckarklocka som vi har i sovrummet. Ni vet en såndär digital. Visst den duger väl men den är skitful och jättegammal. Jag vill ha en vit, snygg, stilren ganska liten väckarklocka och den behöver inte vara digital. Bara man kan se vad klockan är även i mörkret dock.


Denna fina finns på 
Ikea för 79:-.



Denna kommer från Ur & Penn och kostar 149:-





Så hjälp mig, behöver inspiration. Vad har NI för väckarklocka?

Guldkortet

När jag loggade in å bloggen i dag såg jag att jag fått en utmärkelse av gulliga Jenny/Jennys hus. Jag blev jätteglad för mitt guldkort:)





Denna utmärkelse ska man skicka vidare till 4 personer som brukar följa min blogg + en ny.

Fru Evelina

Anna på Londonhem

Sandra på Tjohalia

CarlssonKarlsson Malin

Och den nya bekanskapen Minigrisen med sin underbara blogg.


Siffror 25

Igår var jag en sväng på stan för att kika lite på lampor. Gick såklart in i Hemma Inredning, min favoritbutik här i stan som bla säljer Cult Design, Himla och More of Scandinavia. Och mycket mycket annat. Till min förvåning såg jag att dom hade massor av siffror på väggen som jag aldrig sett förut. Jag blev helt till mig för ni vet ju att jag letat efter siffror nu det senaste. Köpte såklart på mig några. Det blev 2 och 5 för jag gillar formen på dessa.



5an fick ta plats på tavellisten ovan för soffan tillsammans med mitt L och 2 värmeljushållare



2an står just nu lutad mot en marimekkoskål men jag vet inte om det är den rätta platsen för den. Får se vart den tillslut hammna.



Blev lite annat shoppat oxå men det får ni se i ett annat inlägg.


Fint i vas

Våra fina liljor stod sig länge, tills Nemo bestämde sig för att äta på dom. Tog tillvara på dom tunna bladen och satte dom i en vas med vatten. Blev ganska coolt faktiskt.


Sovrumsinspiration Jotex

Har aldrig handlat på Jotex men när jag nu surfade in där hittade jag massa fina saker jag skulle vilja ha i vårt sovrum.



Bordslampa kulor 349:-. Vore kanonfint att ha 2 st, ett på varje sängbord.



Grön pläd, 159:-. Just en sån jag är ute efter att lägga på sängen.


Silvrigt kuddfodral, 49:90:-. Just nu är jag inte på silver och denna skulle passa perfekt i sovrummet.

Bilder: Jotex


Ska se vad älsklingen säger men filten är ett måste. Och lamporna vore kalassnygga hos oss.


Eftermiddagsmys

Har fått oväntat besök av en kompis, kul:) Har inte mycket hemma att bjuda på, å nej vi dricker in kaffe(Gevalia, nu var jag rolig av:):):), så det fick bli detta:




Jordgubb- och vaniljsmoothie, i vin glas såklart för att lyxa till det, och våra hemmagjorda cupcakes, hade jag ju glömt bort. Mumsigt så!

Älskade L

I mån fick jag äntligen mitt beställda L från Hemmets alla rum/ House Doctor. Fick betala 249:- men så som jag letat efter metallbokstäver i silver var det helt klart värt det. Dom har i D oxå men gillar inte formen på D så jag får nog nöja mig med mitt L. Hade velat ha ett M oxå.




Titta så fint det pryder min tavellist.



Det är riktigt maffigt och fint. 26 cm högt är det oxå. Love my L.



Är jag nöjd nu? Nej inte på långa vägar. Stöter jag på bokstäver eller för den delen siffror så blir det nog lite mer shopping.


Ljuvliga liljor

I fredags fick sambon jättefina liljor av sina föräldrar, fyllde ju år ni vet. Än idag är dom riktigt fina.



Liljor är bland dom finaste blommor som finns. Och doftar underbart gör dom oxå.




Rusta

Tycker Rusta alltid överraskar mig såfort jag är där. Ta denna underbara lampa t ex. Det är nog den coolaste och snyggaste lampa jag sett på länge, i den prisklassen iallafall. Kostar just nu bara 199:-. Tror jag sett denna el nån liknande lampa i en inredningstidning nyligen, Allt i hemmet kanske, och jag blev kär direkt. Tack Camilla för tipset!



Bild: Rusta

Ny kudde

För några dagar sedan skrev jag om underbara höstnyheter på Hemtex. Det dröjde inte länge innan jag hamnade i Hemtexbutiken här i stan och fick med mig en ny kudde hem.



Min nya älsklingskudde. Brunt och grönt, favvisfärgerna i sovrummet. Älskar mönstret på kudden, vore fint på en gardin.



Nu fattas det bara en ny filt att ha på sängen, den nuvarande är supergammal och ful. Filten måste såklart ha grönt i sig.

Väggordsgrupptryck

Nu har även jag fallit för grupptrycket och beställt Väggord från My first room. Har en vägg här hemma som jag inte vetat vad jag ska göra med. Har länge spanat på några väggord jag vill ha men då älsklingen oxå måste få välja lite, han bor ju faktiskt oxå här, fick det bli ett egen designat väggord, Home i ett fint typsnitt. Mitt egen designade ord och typsnitt i silver gick på 314:-

Bilder kommer, lev ska tydligen ta 2-4 v så ni får vänta lite.

Ensam och förkyld

Måste erkänna för mig själv att en förkylning är på intågande. Näsan rinner, jag nyser varje minut och jag är sjukt seg och trött. Jobbigt men ett faktum. Till på köpet är jag själv i 2 dagar. Älsklingen ska sova ute med sina millitärer. Till mitt sällskap har jag dock nya nummret av Allt i hemmet och en kopp vitt te, alltid nåt.


Sen har jag några nya avsnitt av
The Hills att ta igen. Älskar the Hills. Längtar till nästa avsnitt såfort jag sett klart ett.

Frosta till det med iittala

Nu kommer äntligen Iittalas Big Kivi och Aalto ljuslyktor i frostad tappning. Jag är svag för Iittala och det riktigt kliar i mina shoppingfingrar när jag ser dessa nyheter.


Big Kivi 299:-


Aalto Collection 279:-

Bilder:
DukatBord

Fredagsbaket

I fredags fyllde min älskling år och vi hade en riktig bakdag. Det blev cupcakes och muffins. Var inte meningen att det skulle bli både och men när man väl är i farten så är det lika bra att passa på att baka.

Visst ser det mumsigt ut?



Mumsiga cupcakes med chocklad frosting och vit frosting med non-stop som dekoration.
Stora amerikanska chockladmuffins. Hade lite frosting kvar från cupcakesen eftersom frostingen blev så god så fick en muffins lite frosting på sig.

Ny dammsugare

I lördags när jag skulle dammsuga fick våran gamla dammsugare fnatt och började bete sig väldigt konstigt. Tillslut började det ryka om sladden och sen var den död. R.I.P min lilla LG.

Fick såklart rusa iväg och köpa en ny, väntade besök i lördags. Det blev denna skönheten. En Volta i limegrönt. Verkar kalasbra.



En riktig läckerbit min Volta.


Vad har ni för dammsugare?

Kryddburkar

För ett tag sedan skrev jag om några  kryddburkar jag hittat och skulle byta ut med här hemma. När jag var på stan för nån dag sedan såg jag att Åhlens hade mycket snyggare kryddburkar, och billigare, med lock i rostfritt stål istället för dom jag köpt med svart lock. Så jag köpte på mig 20 st och har nu hällt över kryddorna från dom gamla. Blev mycket bättre och passar bra in i vårt kök.




Nackdelen med dessa var att det inte fanns nån etikett el liknande som man kunde skriva vad det var för krydda i. Så jag tog gamla adressetiketter jag hade liggande och klippte till dom i en bra storlek och satte på undersidan, lite pilligt men det var det värt.

Nu blir det fortsatt mys med darling. Ha en bra kväll!

Grattis

Idag fyller min älskling 25 år. Det firades i morses med frukost på sängen och presentöppning. Idag på dagen ska jag baka cupcakes åt honom och i kväll ska jag laga en god middag. Nåt med kött och rödvinssås, det gillar han.

Så grattis på din dag älskling!


Inspiration: Hemtex

Som många av er vet är jag ju såld på grönt. Mitt egna sovrum går såklart i grönt. Många affärer har inte alltid haft så mycket gröna deteljer att välja på så när jag var inte på Hemtex sida hittade jag massor av underbara gröna saker. Se och njut!

 


Underbart och superfint sovrum. Känns riktigt harmoniskt.



Grön och fin kudde för 149:-.



Snygga krukor, 69:-

Bilder: Lånade av Hemtex



Jag gillar Hemtex. Brukar alltid svänga förbi där när jag är på stan. Finns alltid nåt snyggt och nu inför hösten har dom fått in massa nya fina saker. Måste dit, NU!


Skärmsläckare

Jag har som många andra bloggerskor skaffat mig denna supercoola skärmsläckare att ha på datorn. Nice va:)



Vill du oxå ha en på din dator, gå då in
här och ladda ner den gratis. Gårt fort och det är superenkelt.

Kärlek i sovrummet

Var inne och kikade hos Vardagslycka och blev påminde att jag inte visat mina fina bokstäver i metall som jag fick för nån vecka sedan. Har letat och letat efter bokstäver i metall/silver och så fick jag dessa av en kompis i present. Finns ju massor i vitt och svart men silver har jag knappt sett nånstans. Dessa är köpta i en butik här i stan, min Cultbutik:) Nu är dom här ganska små ca 10 cm tror jag så dom kunde inte stå på nån annan hylla än i sovrmmet för dom syntes knappt, satt hyllorna för högt. Visst är dom fina?



Nu när jag fått dessa har jag hittat, på nätet, superfina höga metallbokstäver som jag beställt. Borde komma i veckan. Dyra var dom dock men höga och tjocka så det får ju gå.



Nästa projekt här hemma är att övertala älsklingen om att vi behöver väggord. Just i vardagsrummet är det jättetomt på väggarna och vi vill inte spika och borra så mycket så vad passar då inte bättre än några fina väggord.

Äntligen

Idag kommer min darling hem. Bara sovit själv en natt men när han nyligen varit borta i 10 dagar är det jobbigt. Tyvärr har vi endel nätter ifrån varandra att "se fram emot", usch. Kommer vara borta på övningar några gånger varje vecka fram till bröllopet. Brukar inte tycka att det är såhär jobbigt men känner mig riktigt deppig och låg just nu så, ingen bra timing alltså att vara själv på.

Inte ens solen ute kan få mig må bätte idag.

Tårtan uppdatering

Tyvärr har jag fått reda på att Karstorp inte kan hjälpa oss med bröllopstårtan. Känns lite tufft just nu. Måste hitta ett bageri i närheten som arbetar i sugarpaste och kan hjälpa oss. Vår sista utväg är att beställa från ett bageri i Göteborg och att då Carro och Patrik får ta med sig tårtan när dom kommer. Inte det ultimata men vad ska man göra?

Utmaning: Vad har ni för bord och stolar? Visa

Gulliga Evelyn i hemmet behöver inspiration så hon har en utmaning på sin blogg, Vad har ni för bord och stolar? Visa. Jag är inte sen att haka på utmaningar så här kommer mitt bidrag.

Vårt köksbord kommer från Ikea och ingår i Jokkmokk där man får bord och stolar för 895:-. Tröttnade lite på stolarna så jag önskade mig nya i födelsadagspresent. Såklart fick jag dom. Stolarna, Miller, kommer från MIO och kostar 990:- för 4 st.



Bordet är inte så snyggt nu efter 3 år, blir märken i det såfort man stöter emot. Tyvärr har vi så litet kök så ett annat bord i den här lgh är inte att tänka på.


Min älskade

Ikväll ska älsklingen sova ute med soldaterna så jag får sova själv. Känns som det var igår han kom hem efter 10 dagar i Älvdalen. Det är jobbigt just nu. Känner mig lite blue idag. Vill bara dra täcket över mig och sova bort hela dagen. Ingen bra dag idag inte.

Hösten är här

Från slutet av april tills nu har jag sovit utan täcke med bara påslakarnet, gör alltid det på sommaren. Har blivit kallare och kallare på nätterna så igår fick jag efter mycket ångest plocka fram våra täcken. För mig betyder det att nu är sommaren slut och hösten är på G. Fast hösten är inte fy skam den heller. Man kan mysa inne med en filt över sig och en bok i handen. Jag som älskar att tända massa ljus hemma slutar ju aldrig tända ljus fast det är sommar men det blir allt lite för varmt inne. Men inte nu längre. Nu tänds nog alla värmeljus vi har i lgh nästan varje dag, det är faktiskt kyligt inne nu.

Bröllopsnytt

Redan nu har det börjat komma in svar från folk. Alla som svarat har tackat JA. Inte många än men det kommer nog bli. Å vad jag hoppas att dom flesta kommer. Då blir vi nog runt 55 pers, shit vad kul.

I fredags var jag och bokade en päls cape med krage på Kristina-Boden här i stan. Den är ganska kort, når precis nedan för axlarna så jag kommer inte ha nåt på armarna men det siter jag i. Den var sååå fin och billig att hyra, 250:- att jag struntar i om jag fryser.

Fick tips av söta Carin/Fru A att deras bagare, som gjorde deras tårta, jobbar i just Sugarpaste som vi vill ha. Så jag har ringt och pratat med stället hon jobbar på och egentligen har dom som policy att INTE göra tårtor till brudpar som inte har sin mottagning hos dom men det lät som om det går att ordna trots allt. Får veta mer senare i eftermiddag. HOPPAS det löser sig, finns ingen annan i stan som jobbar med sugarpaste så detta är vårt sista hopp. Annars får vi nöja oss med nåt vi inte vill ha och det är ju inte så kul.

Underbara helg

vart tog du vägen? Shit va helgen gick fort. I lördags kom Carro och Patrik från Göteborg på besök. Patrik är min sambos bardomskompis som han hittat tillbaka till efter säker 10 år. Carro är hans supergoa tjej som jag direkt klickade med första gången vi sågs. Kul när man på gamla dagar får nya vänner:) Hur som, dom kom hit för att umgås med oss och gå på Matfestivalen här i stan. Vi åt och drack mycket gott och hade jättetrevligt. Var lite sorgligt när dom skulle åka hem. Ska ner till Göteborg snart så då får vi träffas igen:)


Denna sega och mörka dag, börjar nog snart regna här, ska spenderas i sängen och se på SATC. Ha en bra dag!