Gott Recept
Detta ska vi göra ikväll, lätt och gott.
FISK PÅ GRÖNSAKSBÄDD
600g fisk, gÄrna lax och nån vit fisk
600 g färskpotatis/ vanlig potatis
4 färska lökar
250 g körsbärstomater
4 msk Arla smör-& rapsolja
Citron att prssa över
1 tsk gourmetsalt
1 dl grovhackade hasselnötter
Gräslöksyoghurt:
2 dl Arla Köket medelhavsyoghurt
2 krm salt
2 msk riven pepparrot
1/2 dl grovhackad gräslök
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och dela de stora i halvor. Dela löken på längden. Lägg glest på ett stort ugnssäkert fat. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Dela fisken i bitar. Ta ut fatet och lägg på fisk och tomater. Ringla över smör-&rapsolja och strö över salt och nötter Pressa över citron. Sänk ugnen till 175° och stek i ytterligare ca 15 min. Blanda yoghurt, salt, pepparrot och gräslök. Strö gärna lite pepparrot och gräslök över det färdiga fiskfatet. Servera såsen till.
FISK PÅ GRÖNSAKSBÄDD
600g fisk, gÄrna lax och nån vit fisk
600 g färskpotatis/ vanlig potatis
4 färska lökar
250 g körsbärstomater
4 msk Arla smör-& rapsolja
Citron att prssa över
1 tsk gourmetsalt
1 dl grovhackade hasselnötter
Gräslöksyoghurt:
2 dl Arla Köket medelhavsyoghurt
2 krm salt
2 msk riven pepparrot
1/2 dl grovhackad gräslök
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och dela de stora i halvor. Dela löken på längden. Lägg glest på ett stort ugnssäkert fat. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Dela fisken i bitar. Ta ut fatet och lägg på fisk och tomater. Ringla över smör-&rapsolja och strö över salt och nötter Pressa över citron. Sänk ugnen till 175° och stek i ytterligare ca 15 min. Blanda yoghurt, salt, pepparrot och gräslök. Strö gärna lite pepparrot och gräslök över det färdiga fiskfatet. Servera såsen till.
Kommentarer
Postat av: ENGLAVAKT
HEHE JO, men inte alla som tur är :p
Trackback