Nymålat

Har varit dålig på att blogga den senaste tiden, tidsbrist och allmänt inte känt för d.

Målade ju om för nån dag sedan. Blev riktigt bra. Här kommer lite bilder, syns inte så bra men innan var det randig tapet och nu en beigeaktig färg. Målade direkt på tapeten och det funkade superbra.

Före

Innan



Efter

Nymålat

Färgen är köpt på flugger, vet inte vad den heter men damn vad snygg den är. Nya gardiner oxå, hade ju inga innan. Köpta på Hemtex.

Önskar er alla GOTT NYTT ÅR OCH GOD FORTSÄTTNING!

KRAAAM!

God Jul

Önskar jag er alla. Ses nästa vecka.

KRAAAAM!

TGI Friday

Har haft multum att göra sedan igår. Vi hade Agnes och Jonas här på lite glögg och vinkväll igår. Mysigt och trevligt. Idag är det Evas och Björn tur att få sig lite glögg och våra nybakade pepparkakor och julgodiset. Så här har städats och förberets inför kvällen. Nu är det dock lugnt i några timmar så jag passar på att besöka lite bloggar och annat kul. Var på stan en sväng förut och fixade det sista inför julen. Nu hoppas jag att man slipper gå ner på stan igen och trängas bland alla hyperstressade människor.

Ha en bra dag!


KRAAAM!


Julgodis

Nougatkulor
ca 20 st

200g Nougat
200g Mörk choklad
1/2 dl hasselnötter
1/2 dl Corn Flakes

1. Skär nougaten i bitar och forma till kulor.
2. Smält Chokladen i vattenbad.
3. Hacka nötterna fint och smula corn flakes. Blanda ner allt i chokladen.
4. Lägg ner en nougatkula i taget i chokladen och se till att den blir helt täckt. Lyft upp med gaffel och placera kulan på bakplåtspapper. Lått stå tills chokladen stelnat. Förvaras därefter svalt.


White Christmas
ca 30 bitar

250g Nougat
Ca 1,5 dl riven kokos
200g vit choklad

1. Dela nougaten i bitar och rulla till kulor.
2. Rulla kulorna i kokos. Tryck till lite så att kokosen fastnar. Ställ kallt.
3. Smält den vita chokladen i vattenbad.
4. Doppa kulorna i chokladen med hjälp av en gaffel, lägg dom därfter på bakplåtspapper. Låt kulorna stelna och förvara dom sedan svalt.

Tjejsnack

Vecka 51
Julen


Var och med vilka ska du fira jul?

Först är vi hos min familj i Skara och senare på kvällen, efter julgröten, åker vi till sambons föräldrar i Lerum och är där till annandagen.


Köper du mycket julklappar, har du köpt klart eller har du några kvar?

Ja jag köper julklappar. Började dock lite sent i år men nästa alla är klara, bara en kvar. Köper inte så många julklappar, bara en till var och en utom till min sambo som får två. Har inte så mycket pengar i år och jag tycker faktiskt inte att julklapparna är det viktigaste utan gemenskapen och all god mat.


Vad önskar du dig i julklapp?

Lite av varje men en ansiktsbehandling, heminredning och lite presentkort. Böcker.


Vad betyder julen för dig?

Som jag nämnt tidigare är gemenskapen och maten viktigast och det betyder mycket för mig att få vara med sina nära och kära.


Har du gran, vilken sort och när ställer du in/klär den?

Nopp, har en väldigt busig katt så det skulle inte funka.

http://mlilja.net/tjejsnack/


Godmorgon

på er. Sent man går upp nu när Älsklingen är hemma. Ligger och drar sig och myser läääääänge i sängen. Idag står det bara julklappsshopipng på schemat. Julskinkan gjorde vi igår och den blev somvanligt jättegod, aningen torr kanske men inte så det stör. Pepparkakorna ska vi göra imorn, får besök på kvällen så det kan vara kul med nybakta pepparkakor att bjuda på. Till detta blir det såklart glögg:)

Nu blir det reprisen av Days för mig och Älsklingen ska nog spela på datorn.

Ha en bra dag!

KRAAAAM!

1 vecka kvar

Idag är det bara 1 vecka kvar till julafon, wiiiie:) Har handlat dom sista julklapparna idag och ska skicka iväg några julkort i dagarna. Har julpyntat idag oxå, lagt på juldukar, hängt upp julgardiner i köket och ställt fram lite tomtar. Nån gran blir det inte, dels pga att den inte får plats och sen så har man ju en katt som hade rivit ner allt pynt på den så det är ju ändå ingen idé. Älsklingen är superkär i julskinka så den vill han att vi gör redan idag, å det Älsklingen vill det får han:) I morn blir det pepparkaksbak och lite mera julklappsshopping. Har inte köpt Älsklingens julklappar än så det tänkte jag göra med mamma imorn.

Blir inte mycket bloggning dom kommande veckorna nu men jag ska försöka att titta in en gång varje dag iallafall.

Ha en bra dag!

KRAAAM!

TGI Friday

Å äntligen är det fredag och helg. Idag jobbar Älsklingen sista dagen på 3 veckor för nu ska han ha semester. Skönt att ha honom hemma lite, han kommer va borta mycket nästa termin. I morn ska vi ha mina föräldrar här på middag, pappa fyller år. Annars har vi inga planer mer än att ta det lugnt och mysa med varandra.

Ska måla om här hemma nån gång under julhelgen. Ska bli kul. Denna gången är det vardagsrummet som ska få sig lite snygg färg. Sen är det bara sovrummet kvar som vi tänkt ta till sommaren.

Nu ska jag ta mig en promenad, solen skiner så man får passa på:)

Ha en bra dag!

KRAAAAM!

Lucia

Idag är det Lucia dårå. Vad händer hos er? Jag har inget för mig idag. Känner mig trött och hängig så jag ska nog bara slappa och mysa här hemma. Älsklingen ska på julbord i kväll så då är jag själv:( Ska titta på lite filmer och snacksa järnet:)

Ha en bra dag!

KRAAAAM!

Marie

Underbara Marie vann ju som bekant IDOL 2007, YEEESSSS! Vinnarlåten, när hon gör den, är ju sååå bra. Den kan du hitta HÄR.

OC nästa

Tillbaka dårå:) Nu blir det lite Te framför OC. Tycker det är sååå kul med dom gamla avsnitten. Har totalt glömt bort vad som händer:)

Ha d!

KRAAAM!

Jobb

Nu ska jag iväg några timmar och jobba.

Ha en bra dag!

KRAAAM!

Guldsmeden uppdatering

Som många av er vet var jag och sambon i Göteborg i måndags och kikade runt hos lite olika guldsmeder. Fastnade för Guldsmedsmästar`n på Korsgatan. Där blev vi bäst bemötta och han vi prata med var väldigt hjälpsam och tillmötesgåeende. Så blir det nån ring dårå, JAPP det blir det. Inte exakt som denna nedan utan på den ena ring blir det 5 st lite mindre stenar och den andra ring bara en sten. Ringarna kommer i feb så då blir det många bilder:)

Har valt Palladium denna gången istället för vitt guld. Vitt guld är ju inte naturligt vit utan ljusgrå och är ofta pläterade av rodium som man ibland behöver göra om. Det vill man ju inte göra på en såpass dyr ring så därför har vi valt ringar i palladium, tillhör platinametaller och som är helt igen vit.

Jag tror att vi kommer bli väldigt nöjda med designen på min vigselring:) Till sambon blir det en vanlig slät, lite högre ring än den han tidigare haft. Vad vi ska göra med våra gamla ringar vet vi inte än.



Ny favorit ring

Favoriterna

Denna brudbukett vill jag ha. Eller nåt liknande iallafall. Fast jag vill dock ha lite guldaktiga pärlor i  rosorna oxå. Tror det blir jättefint.


Favoriterna



Detta är SKORNA. Httade dom på
Have2have och dom finns i st 35. WIIIE! Ska lägga in en beställning på dom snart tror jag, varför vänta när man väl har hittat ett par man vill ha och som finns i min storlek.

Skorna



Bilder: Have2have och Bernzonsblommor

Blogguppehåll

Ska åka bort över helgen så jag kommer inte att hinna blogga nåt mer nu innan måndagkväll. Men då är jag tillbaka igen, kanske med stora nyheter:)

Ha en trevlig helg!

KRAAAM!

Wiiieee

Nu är jag glad igen. Ska till en guldsmed måndag i Göteborg. Vi är ändå där i närheten så vi tänkte passa på. Jag hoppas sååå att The ring  kan bli min.

This is it!

Ny favorit ring




KRAAAM!

Äntligen

En dröm har gått i uppfyllelse. Nu kan man ÄNTLIGEN köpa Cult Design via nätet. Jorå det är sant. Som jag längtat. Gå bara in på Mias online och köp dig några riktigt fina julklappar. Här finns istortsätt allt från Cult designs sortiment och dom har många fina kit att beställa. Som tex detta badrumskit med tandborstmugg och tvålpump på vitt fat för 289:-. Dock går frakten på 99:- så för mig ,som har en affär här hemma med Cult grejer, är det inte värt d.

On line Cult



Foto: Mias online

Sorg

Blev inte så mycket bloggande igår. Hade verkligen varken tid lr lust. Idag har jag mycket på "schemat" igen så vi får se om jag hinner blogga nåt mer idag.

Stor sorg har drabbat oss här i stan. För att läsa mer, tryck på läken.




KRAAAAM!

Baby Olive

ÅÅÅ Vilken gullig bild på Borat och hans Isla och deras nyfödda bebis. Dom stolta föräldrarna visade nyligen upp den bara 1 månader gamla Olive under en tur i Beverly Hills, titta så liten hon är.

Grymt sugen men blir själv dårå, men det får allt vänta nåt år till iallafall.


Newborn Isla and Borats baby

Stressdag

Mörkt och trist ute idag med. Ska ändå ta mig en promenad nu på morgonen, sen har jag fullt upp idag med möten och af.

Ha en bra dag!

KRAAAM!

Jag och mina glasögon

Har ju förlängesedan lovat bilder på mig med mina glasögon och här kommer det en bild, bättre sent än aldrig, right:) Dessa har jag på mig när jag läser, sitter vid datorn osv, annars har jag ett par andra men detta är favoriterna.

Me



Foto: © Kristina

Promenad

Nu ska jag ta mig en paus i mitt jobb och gå en promenad. Det är ju riktigt fint väder ute just nu så man får passa på:)

KRAAAM!

Godmorgon

Mörkt och trist det är ute såhär dax på morgonen. Var uppe redan 06.30 idag och då var det lika mörkt som nu, inte har det blivit ljusare direkt. Usch och fy för detta väder, regnar ju inte just nu men det kommer nog. Vill att det ska vara snö ute, så det ljusar upp lite.

Idag ska jag jobba några timmar, här hemma dock men jag får pengar för det. Skönt, då kan man göra jobbet i sin egen takt.

NU: FRUKOST.

Ha en bra dag!

KRAAAAM!

Reality check

Fick lite kontakt med det verkliga livet idag. Älsklingen ringde innan lunch och sa att han blivit erbjuden att stå i beredskap* över jul och få åka ner till Kosovo, om så skulle behövas. Dom ska ju ha val där snart och ifall det blir otrevligheter därnere så ska han isåfall få åka ner dit. Så han ringde och frågade vad jag tyckte och vi diskuterade länge och väl och kom fram till både för och nackdelar,

Fördelar:
bra betalt
ledighet efteråt
"bara" 30 dagar max, annars åker dom på utlandsmissioner som är 6 mån

Nackdelar, b la:
ifall det blir krig, tillslut
ensamheten här hemma, ovissheten
ses inte på kanske 30 dagar

För mig finns det övervägande nackdelar att överhuvudtaget åka men vill han så står jag ju på hans sida.

Tillslut så kände jag att, om hans fösta tanke var NEJ till detta så ansåg jag att han inte skulle åka för då är han nog inte redo för detta. Så han tog sig en funderare själv och messade till mig nyss att han sagt NEJ:) Mest var det för att han inte kände sig redo som jag sa, och sen så kände han sig inte "trygg" med chefen han skulle åka med, vilket är väldigt viktigt att göra.

Vi har ju ofta diskutera det här med utlandstjänst och jag är väl inte så pigg på det men han MÅSTE ju nångång åka för att kunna avancera i sitt jobb, vilket han ju vill. Så när det väl blir så måste jag ju acceptera det, självklart. Och jag ser ju helst att han åker inom dom närmsta åren innan man skaffar barn osv lr senare när barnen blivit äldre.

Så idag fick jag mig en riktig tankeställare, jag är verkligen ihop med en millitär som närsomhelst kan skickas i väg till ett krigshärjat land. Många tankar snurrar just nu i huvudet på mig.



* stå i beredskap= kunna infinna sig på regementet inom 48 timmar för utlandstjänst

No one, Alicia Keys

Älskar denna låten som f**, bästa låten just nu tror jag. Alicia har en så grymt fin röst. Skadar ju inte att hon är vacker som få heller.

I just want you close
Where you can stay forever
You can be sure
That it will only get better
You and me together
Through the days and nights
I dont worry cause
Everythings gonna be alright
People keep talking
They can say what they like
But all I know is everything's gonna be alright

No one no one no one
Can get in the way of what I'm feeling
No one no one no one
Can get in the way of what I feel for you
You you
Can get in the way of what I feel for you

When the rain is pouring down
And my heart is hurting
You will always be around
This I know for certain

You and me together
Through the days and nights
I dont worry cause
Everythings gonna be alright
People keep talking
They can say what they like
But all I know is everything's gonna be alright

No one no one no one
Can get in the way of what I'm feeling
No one no one no one
Can get in the way of what I feel for you
You you
Can get in the way of what I feel for you

I know some people search the world
To find something like what we have
I know people will try
Try to divide
Something so real
So till the end of time
Im telling you that

No one no one no one
Can get in the way of what I'm feeling
No one no one no one
Can get in the way of what I feel for you
oh oh oh....




Vilken är eran favorit låt, just nu?

Adventsmys

Igår hade jag och älsklingen lite adventsmys, det var ju 1a advent så. Adventsljusstaken som står på bordet köpte vi förra året, visst är den fin. Kommer självklart från CULT DESIGN.

Blommorna/Blomman som står bakom fick jag av Älsklingen i fre, av ingen speciell orsak. Gulligt som tusan! Amaryllis är en sååå fin julblomma tycker jag.


Adventsmys



Foto: © Kristina

Godmorgon

Jobbig dag känns det som idag. Vakna med en grym huvudvärk. Inte så kul att börja dagen med direkt. Får hoppas att det går över, vilket inte är troligt för vaknar jag med huvudvärk så sitter den i hela dagen:(

Igår såg vi en superrolig och lättsam film, HOT FUZZ. Har ni inte sett den och är ute efter en komedi så tycker jag verkligen att ni ska se den:)

Ha en bra dag!

KRAAAAM!

Idol 2007

Wiiie! Äntligen röstade svenska folket rätt, Marie och Amanda i finalen. Ååå det kommer bli sååååå spännade:)

Min favorit är Marie, Vem hejar du på?

Bloggfri helg

Bloggen har blivit lidande i helgen. Inte meningen men det har varit fullt upp här. Fast det har varit ganska skönt att bara ta det lugnt och mysa oxå.

Idag har jag varit på arbetsintervju. Gick väldigt bra men jag vet ännu inte hur det går, men håll tummen för mig:)

Ha en bra dag!

KRAAAAM!