Svensexa

Idag får min älskling sin svensexa, tack vare mig. Jag fick ju ta tag i allt och se till att det var nån på hans jobb som fixade nåt till honom. Så nu har dom precis tagit honom. Har ingen aning om vad som kommer ske, jag får vara glad om han kommer hem till bröllopet.

Tiden går

Hjälp vad tiden går fort. Det mesta har vi koll på. Det är bara småsaker kvar som att köpa spriten, vinster till div spex, mina underkläder och snacks. Av nån anledning stressar jag upp mig även om det inte alls är mycket kvar. I veckan har min blivande varit ledig och vi har hunnit med att fixa endel saker som att ringar och kolla cateringen, hotellet för bröllopsnatten mm. Vigselprogrammet är tyckt, likaså placeringskorten som vi oxå skrivit namn på nu. Bordsplaceringen är vi nog oxå klara med men vi vill låta den vara några dagar och se om vi ändrar oss med nåt. Så vi har koll på läget men det känns ändå lite nervöst i magen.

Idag blir det stan med E för att hitta underkläder.
Ha en bra dag!


Vårat sovrum

Har inte visat en helhetsbild av vårat sovrum på länge. Det är ju mycket som hänt där inne sedan sist. Inte många vita möbler här dock. Skulle vilja ha men tyvärr har vi inte råd men nya nu med bröllopet men man kanske skulle göra som Starwoman, måla dom nuvarande möblerna vita.



Sänggaveln har jag gjort själv med hjälp av MDF, tyg, lite vadd och en häftpistol. Filt Hemtex, Kuddar Ikea, Hemtex och Hem&Hobby. Läslampor MIO, sänglampor Hem&Hobby. Vit tavellist och LOVE Inredningsbutiken Hemma, vit ljuslyktor/vaser från Ljusparty.



Älsklingens sida. Gardiner Hemtex och Halens. Krukor och fat från Cult Design. Fönsterlampa Hem&Hobby.



Min sida av sängen. Hög byrå och sängbord, Malm från Ikea. Tygtavlorna har vi gjort av en gammal gardin som vi häftat fast på en canvasduk från Rusta.

Är det nåt ni undrar över så hojta till.

Inredning i vitt

Hittade denna söta lilla presentbok på Åhlens för nån vecka sedan. Inredning i vitt, verkligen nåt för mig. Har ju helt ändrat mig. För nåt år sedan var jag anti vitt men nu har jag gjort en helomvändning och vill nästan bara ha vitt här hemma.


Nyshoppat

Älskar mina silverljusstakar som står på skänken i vardagsrummet och i helgen fick dom sällskap av ytterligare en. Hittade denna fina på ICA MAXI i fredags för 109:-.



Gillar mönstret och att det är både matt och blankt.



Mina favoriter. Älskar dom.

En höstlista

En liten höstlista jag snodde från Starwoman.

* Plagg - Koftor, kjolar och tees med tryck
* Färg - Vitt, grått och svart
* Nagellack - Mörklila och blått
* Skor - Svarta MC boots
* Höstens-vill-ha - Min vigselring, läääängtar!
* Dryck - Vatten, Chai Latte och vitt vin
* Läsning - Gossip Girl
* Resmål - Bröllopsresan den 17 nov
* Tidsfördriv - Bröllop, bröllop, bröllop
* Designer - Svårt att välja, säger Filippa K
* Accessoar - Stora halsdukar, och älsklingen

Bröllopsuppdatering

Händer mycket på bröllopsfronten därav min frånvaro här på bloggen.

I fredags var jag på stan och köpt till lite grejer till dekorationen. Massa ljus och silverfat bla. Var på jakt efter underkläder oxå men hittade inte det jag ville ha så det får bli en tripp till stan i dag igen.

I lördags var det dax för min möhippa, som jag redan listat ut. Hinner inte gå in på detalj nu men det en underbar dag. Enkelt och med mina närmaste. Precis som jag ville ha det. Tusen tack tjejer!

Så i går blev det soffan med täcke och kudde framför tvn hela dagen.

I veckan kommer det bli mycket bröllop igen. Har endel pyssel att fixa och samtal att ringa. Så vi får se hur mycket jag hinner blogga men nåt inlägg ska jag nog hinna med.

Ha en bra dag och vecka!

Desperata Hemmafruarna

Har många favoritserier jag kikar på men The One måste nog vara Desperate Housewives. Så grymt bra och nu när det var säsongsavslutning i tis har jag abstinens. Dock behöver man ju inte vänta så länge på att säsong 5 ska börja. På tisdag drar nya säsongen igång och då dras vi 5 år framåt i tiden. Dock kommer 5an nog bryta snart då dom snart är ikapp USA, avsnitt 5 av säsong 5 sänds på söndag i USA.



Info om avsnitt 1 säsong 5 från
TV.nu

Susan försöker dölja sitt förhållande med en ny man. Gabrielle tvivlar på sina kunskaper som mor. Bree ska ge ut en kokbok men hennes partner Katherine är avundsjuk. Edie återvänder till Wisteria Lane med en ny man.

Längtar till tisdag nu. Ska bli kul att få se denna omtalade säsong. Vet att det kommer hända mycket oväntat.

Följer du Dhw?


Chai Latte: Nygammal favorit

För nåt år sedan när jag var och fikade som mest tog jag alltid Chai Latte. Det var vi i vått och torrt. Sen tröttnade jag men nu har jag funnit min nygammla kärlek igen och längtar tills varje fika.

Chai Latte är ett kryddigt sött indiskt te med smak av kanel, kardemumma, ingefära och svartpeppar som serveras med krämigt ångad mjölk. Försökte mig på att göra Chai Latte hemma några gånger men utan nåt vidare bra resultat. Nu ska jag ta tjuren vid hornen igen och göra ett nytt försök, detta recept har jag tänkt prova:

Ingredienser, 1 portion
2 dl vatten
1 bit färsk eller torkad ingefära
1 bit kanelstång
4 stycken kardemummakärnor
1-2 tsk svart te
1 dl mjölk
2 tsk råsocker eller strösocker

Tillagning
Sjud vattnet och kryddorna i en kastrull med lock, cirka 5 minuter. Tillsätt sedan teet och låt det dra ytterligare fem minuter. Värm mjölken försiktigt i en kastrull tills den börjar ryka och vispa till ett mjukt skum. Sila teet och häll det i ett glas. Smaksätt det sedan med sockret och häll på mjölken. Skeda till sist mjölkskummet ovanpå.



Bild: Twinings



Det finns färdigt chai-te att köpa om man inte vill blanda till alla ingredienser själv, nu har jag dock köpt på mig alla så det är lika bra att testa.

Har du testat Chai Latte nångång, isåfall vad tycker du?


Möhippa

Vet inte ens om jag kommer bli hippad men allt tyder på det. Självklart går tankarna runt, när, var, vad? Jag får nämligen för mig att det blir av redan i helgen. Av 4 anledningar:
1: Älsklingen är bortrest med jobbet så då vill dom passa på att snappa mig.
2: Vår toastmadam har försagt sig att hon inte kommer kunna vara med för hon inte är hemma och denna helgen är den enda helg som är kvar som hon inte är hemma.
3: En kompis är bortrest nästa helg, 1 nov, och att snappa mig helgen innan, 8 nov, tror jag inte dom gör.
4: Min bästis och fd tärna fråga igår om vi skulle fika på lör, vilket vi nästan aldrig gör.

Mina tankar alltså. Så jag vet ju inte hur det blir än men detta är vad jag tror. Nu kan det ju vara så att dom vill förvilla mig oxå, som sagt vi får väl se om jag får min möhippa i helgen som jag tror.

The Movie

Har varit lite deppig och hängig de senaste dagarna, därav min frånvaro här på bloggen. Så igår kom älsklingen hem med världens bästa överraskning, för att pigga upp mig, SEX AND THE CITY: THE MOVIE. Min efterlängtade film som inte släpps förren på ons, den 22 okt, men som tydligen redan nu finns på Willys, av alla ställen. Och det bästa av allt är att den bara kostade 159:-. Min lycka är fulländad.

Så det blev till att avbeställa den förhandsbokade filmen på cdon, inte mig emot:)



Ska ni köpa filmen?

1 månad

kvar tills fru M. Längtan är stor likaså spänningen. Allt känns kanonbra!


Tankar om bröllop

Har varit dålig på att blogga dom senaste dagarna, mycket att göra nu. Snart bara 1 månad kvar tills vi blir man och hustru. Ni anar inte vad vi längtar. Finns inget annat som upptar mina tankar just nu än bröllopet.

Var hos min frisör Linda och klippte mig igår och det enda vi prata om istortsätt var hur mitt hår ska se ut, vilken tid på fredagen jag ska vara där och lägga upp håret på spolar och när vi måste börja på lördagen för att hinna. 

Kommer tårtan bli bra, när kommer vi hinna hämta buketten, tar det lång tid att dekorera mässen, kommer alla som svarat ja att komma, blir maten som vi tänkt och hoppats, när ska vi köpa spriten på systemet, kommer jag se ut som en prinsessa? Mitt huvud snurrar just nu av bröllop och diverse funderingar.

Vigselprogrammet, check

Kom nyss hem från tryckeriet. Har fixat med vigselprogrammet som var det enda som inte trycktes med det andra i aug. Men nu är det fixat oxå. Blir samma stil som dom andra tryckaskerna, samma logga och i silver. Så nu är vi istortsätt klara att gifta oss.


Personlig almanacka

Efter att varit inne hos Johanna/Inredning och pyssel förra veckan och sett hennes fina egendesignade almanacka blev jag sugen på att beställa en jag med från Personlig almanacka.se. Det var grymt svårt att välja färg, text, layout mm men slutligen bestämde jag mig för en grå med vit text och för 2009, då 2008 snart är slut. Det är ju kalas att få välja innehållet själv så man får vad man vill ha och för bara 275:-. I dag fick jag hem den, skulle ta 2 v men det tog bara 1 vecka. Sånt gillar vi.

Jag valde att ta mitt efternamn som jag kommer ha när jag är gift om 1 nånad. Blir lite kul att börja nya livet med en personlig almanacka.






En fundering, skriver ni med bläck eller blyerts i er almanacka, om ni har nån?

Ny tavla

Nja inte riktigt kanske, nytt tyg till tavlan kanske är mer rätt. Hittade detta superfina typHem & Hobby när vi var där. Använde det till 2 tavlor i vårt sovrumsprojekt i helgen. Blev lite tyg över så jag passade på att använda det till oss. Passar ju ypperligt i vårt vardagsrum.



I bakgrunden skymtar Cdstället Benno från Ikea. Har tänkt måla detta vitt, vet nån om det går och isåfall blir det bra? Tips och trix är välkommna.

Kallt, te och tidningar

Idag fryser jag nästan ihjäl här hemma. Sjukt kallt. Elementen har inte gått på än, borde göra det snart. Så här sitter jag med min filt, en kopp vitt te och ska lägga mig i soffan med nya nummret av Allt i Hemmet och Hus & Hem.



Hoppas ni får en fortsatt bra dag!

Nytt från Cult

Höststylade ju vardagsrummet för nån vecka sedan med lila och har nu bytt ut mina manschetter i changeljusstaken från grönt till vitt, underbara gracilismönstret som tyvärr inte syns på bilden. Blev slitrent och fint. Skönt när man kan byta ut sakerna såhär när man byter färg. Älskar Cult.


Bröllopsuppdatering

Bröllopet börjar närma sig med stormsteg. Vi ligger bra till i planeringen, nästa allt är fixat. Bara sånt som inte kan fixas nu som är kvar, ex vickning till kvällen. OSA gick ut i fredags och nästan alla har svarat och ska komma. Känns jättekul. Snart bara 1 månad kvar. Kan knappt vänta tills jag får bli fru M och bära min underbara vigselring varje dag.

Helgen, sovrumsstyling

Blev visst en ofrivillig bloggpaus i helgen. Har varit i Lerum sedan i fredags och kom hem sent igår kväll. Älsklingens mamma blev 60 förra veckan och i present gjorde vi om i deras sovrum medans dom var på Kryssning i Karibien, avis nä inte jag inte. 

För att få nån aning om vad hon vill ha så hade fiskat lite efter vad för färg på väggen hon kunde tänka sig om hon skulle göra om i sovrummet. Så det blev en färg från Rusta, creme heter den. Innan hade dom en korall färgad tapet med bård från typ 80-talet. Så vi målade om, bytte gardiner, la in kuddar och en filt och satte upp nya tavlor, tavellist och lite värmeljus. Vi höll oss till färger som hon gillar och som finns i andra rum i huset, svart, grått/silver och lila/ljung. Allt blev såååå fint. När dom kom hem igår kväll och hon gick in i sovrummet fick hon sig en överraskning. Hon blev jätteglad och gillade verkligen allt vi hade gjort.

Tyvärr har jag inga bilder då jag inte vill lägga ut deras sovrum på nätet.

Så helgen har bara rullat på men nu är jag hemma igen och lite mer bloggning ska nog hinnas med.

Inspiration: Hall

Jag är väldigt sugen på att göra om i våran hall. Den är liten, mörk och tråkig och vi, våra nötter, har lagt in ett golv i valnöt och valt mörka möbler. Golvet kunde vi inte gjort annorlunda med då vi ville ha samma i kök och hall. Väggen är målad i en varm och välkommnande färg så den är vi nöjd med. Men möblerna, vad f** tänkte vi på. Höga, stora, klumpiga möbler i mörkt trä????? Visst vi behöver förvaring men man behöver ju inte ha stora höga möbler för det.

Så nu är jag väldigt sugen på att göra om och flytta om i hallen lite. Ta in ljusa möbler och få in dolda förvaringar.




Klädhängare med 3 krokar, 49:- från
Rusta. Lite liten kanske men till de priset kan man ju köpa 2 st och sätta upp bredvid varandra. Jackor har vi bara 1 var så det gör inget om dom hänger framme.



Populära skoskåpet från Ikea, 299:- för 3 st. Bra med dold förvaring av skor så det slipper se rörigt ut. Bra oxå att man kan få upp det på väggen så det blir mer yta på golvet.


Hallbänken måste ha mycket och bra förvaring så till den har jag tänkt nåt av dessa alternativen:


Fläktskåpstomme 170:- från Ikea. Min tanke här är att köpa några stycken och ställa på och bredvid varandra och köpa till dörrar och ben. Sen lägga på dynor förstås. Kan ju blir ganska billigt.

Hylla Bestå 495:-, oxå Ikea. Här sätter man ju oxå på ben, dörr och lägger på dynor. Här kan man oxå komma undan ganska billigt.



Vill också flytta om lite. Av nån anledning har dom som gjort våran hall satt hatthyllan längst in i hallen inte direkt när man kommer in. Lite konstigt. Så vi fortsatte ju på denna grej utan att tänka oss för. Vad jag vill göra är att flytta om så man hänger av sig på lilla väggen direkt när man kommer in och ha skorna där också. Och sen ha en låg bänk man kan sitta på med dold förvaring på långa väggen till vänster när man kommer in. Sen en lång spegel på denna väggen oxå för att få in ljuset från köksfönstret. Tror detta skulle bli kalas för hallen.


Vad tror ni om mina hallplaner? Tips och idéer är väldigt välkommna.


 


Väggordet uppe

Jag satte upp väggordet i förrgår, trots att jag knappt var vaken. Var lite knepigt att göra det själv men tillslut lyckades jag. Blev jättefint och rummet blev så mysigt, fick en ombonad känsla. Tyvärr tycker jag inte man får den känslan just på kortet men när man sitter i soffan och kollar på det så känns det väldigt hemtrevligt.



Jag gjorde ett eget väggord i silver med typsnittet Ambassador på
My first room. Detta gick på 314:- Leveransen tog ca 20 dagar.

Kommer helt klart bli fler väggord framöver, kanske inte i denna lägenheten men definitivt i vårt kommande hus.

Shoppat: Lampor

I fredags var jag och älsklingen i HJO och passade på att gå in på superstora Hem & Hobby där, finns ju en här i stan oxå mindre dock. Har varit ute efter en golvlampa och en taklampa att ha över bordet. Eftersom jag inte riktigt letade efter nåt, skulle ju till Ikea på lördagen och shoppa lampor, så hittade jag det ju såklart. Så det blev inget Ikea men 2 lampor blev det ändå.



Golvlampa och taklampan, mina nya klipp. Kissen ska såklart va med oxå.



Golvlampan, med samma mönster på skärmen som mina sovrumslampor, gick på ca 490:- för skärm och fot.



Taklampan med sitt fina mönstret. 250:-, som hittat ju.


Tyckte direkt att vardagsrummet fick en mysigare och mer inbjudande känsla så fort lamporna kom på plats. Tänk vad några lampor kan göra.

Tårthistorien

Tänkte berätta lite om tårthistorien. Som många av er vet har det varit lite strul med den, Ingen i Skövde har kunnat göra den, ingen annan stad i närheten heller för den delen. Så i fredags var vi i Hjo och hoppades på deras hjälp. Dock blev det inte som vi tänkt oss men vi nöjde oss för vi orkade inte leta vidare och sen så var dom så trevliga och hjälpsamma.

Så på lördagen skulle vi träffa våran toastmadam och hennes sambo. Efter många om och men blev det bestämt att vi skulle komma till dom. Så på vägen dit gick vi förbi ett nyöppnat konditori och vad skymtar i skyltfönstret jo väldigt avancerade tårtor, nåt som ingen annat kunnat visa upp. Så i måndags gick jag dit, blivande mannen är ju borta, för att kolla om dom kunde hjälpa oss. Och svaret är ju såklart JA. Så nu är våran snöstjärnetårta beställd och jag är så lycklig.



Kommer inte se exakt ut som denna, hade en annan bild jag visade upp som jag inte vill visa här då den är lånad. Men nåt liknande, inte lika avencerad.

Nu verkar allt med bröllopet ordna sig så nu ska jag luta mig tillbaka och bara njuta:)