Ny brudbukettfavorit

Nu när vi bytt lokal och färgtema så börjar jag fudera på om jag verkligen vill ha rosor. Ja jag vet, mycket velade fram och tillbaka men det är ju så det är:) Tycker ju att rosor är finast när dom är röda och rött är ju inte längre aktuellt. Nu är det bara vitt och silver som gäller. Så visst vita rosor är fint det oxå men nu har jag upptäckt ranunkel. Underbart fin blomma som tydligen har högsäsong just i november och fram till april/maj. Och den ser så vacker ut just i vit. När jag tittar på denna buketten så blir jag mer och mer säker, det är ranunkel jag vill ha.





Nån som vet vad ranunkel kostar? Billigare än rosor eller?



Uppdatering:

Nu har jag pratat med 2 olika florister här i stan och båda sa samma sak, INTE SÄSONG för ranunkel i november utan tidigast i dec. Så det kan bli svårt att få tag i så jag blev rekomenderad att kanske ha rosor i buketten oxå och det har jag ju inget emot. Priserna för ranunkel ligger på 15-35:- beroende på säsong. Så det känns väl ganska bra, kommer ju fortfarande få ranunkel i buketten men jag får inte en hel bukett med bara dom utan jag får lägga till lite rosor oxå. Kan nog bli jättefint.

Peacearmband

Jag ÄLSKAR armband och på senare tid har jag grävt fram mitt Dogeared armband med peacemärke som jag köpte för några månader sedan. Nu i sommar är det ju riktigt hett att ha flera armband på samma gång och just armband med peacemärken gillar jag.

Det första kommer från Dogeared/kyssjohanna och kostar 350:-. På bilden har armbandet guldpeacemärke och brunt läder, jag har det med silvermärke och brunt läder. Det andra kommer från Ms Bijoux och kostar 99:-. Väldigt lika men priset skiljer sig enormt mycket, vilket skulle DU välja?

Finns nåt liknande på Cocoo.se oxå för en billig peng.

         


Bilder lånade av Kyssjohanna och Ms Bijoux



Dukningar i silver med vinter känsla

Vårt färgtema har ändrat sig sen vi bytte festlokal. Den nya lokalen, Mässen p4, är i gammal dags stil och med en rustik känsla. Så nu har vi ändrat oss på färgtemat. Förut vill vi ha rött och guld, vilket hade passat Karstorp bra men inte mässen. Så det vi nu är inne på är silver, vitt och rött. En grund med silver och vitt och sen med små detaljer av rött, så som blommor och servetter. Sen vill vi ha in lite mera vinter känsla. Med fejksnö på borden och anat som skriker vinter.

Det jag nu söker är bilder och tips på silvriga och vintriga dukningar jag kan få inspiration från. Vet inte riktigt vad jag ska ta in i dukningen och i lokalen som är silvrigt. Vi ska ju ha röda rosor på borden men jag skulle vilja ha in några grenar som är vita el nåt åt det hållet.

Så tips hitåt!

Halsbandet

Detta halsband beställde jag idag för att ha på bröllopet. Tycker det är väldigt enkelt och fint och pärlor funkar ju jämt. Var ute efter ett halsband som jag kan ha efter oxå så detta tycker jag bli perfekt. Sen vill man ju inte ta för mycket fokus från klänningen heller som kommer vara the big thing.

Visste ju inte om jag ville ha halsband och/eller örhängen men nu har jag, som ni mär bestämt mig. Det självklara valet efter månader av tvekan blev halsband. Då jag kommer ha ganska utsläppt hår så kändes det som om örhängen inte skulle synas så mycket så jag tycket det var onödigt att köpa örhängen bara för att ha en dag.

Halsbandet finns hos
Kyssjohanna och kostar 295:-.





Bild: Lånad av Kyssjohanna

Underbara liljor

En av mina favorit blommor måste vara liljor. Dessa fick jag och älsklingen av mina föräldrar för ca 1 1/2 vecka sedan och dom är lika fina nu som då.




Visst är dom fina? Och färgen är underbar.

Mina brudskor

Wiiieee, nu är jag glad igen:) Mina brudskor som jag beställt från Have2Have kom idag. Jag har ju så pyttesmå fötter, 35 om ni ser, att jag aldrig trodde jag skulle få tag i några såhär fina till vårat bröllop. Men så kom då dessa och jag är överlycklig. Dom passar alldeles utmärkt och kommer bli jättefina till Min brudklänning som jag förörigt ska beställa från kina och Milly Bridal för ca 1200:-. Sen tillkommer ju frakt och en underkjol oxå men jag kommer ändå undan med ca 2000:-. Bra va?





Info om skorna

Färg: Offwhite
Material: Satin och broderad dekor
Klackhöjd: 5,5
PRIS: 445:-



Bilder: ©Kristina

Bloggtorka och annat

Finns inte mycket lust och tid till bloggen förtillfället. Återkommer så småningom när jag får nåt att skriva.


Ha d! Kram


Underbar webbutik

En av mina favoritinredningbloggerskor Perlan har öppnat en underbar webbutik, Perlan Living. Hur mycket fint som helst. Och grym inspiration. Själv är jag riktigt sugen på några fina väggord att ha på väggen i hallen eller vardagsrummet. Får bli när vi köper hus, nåt måste man ju spara tills dess oxå.

Bröllopsdagen och annat bröllopsprat

Igår var det 6 månader kvar tills vi blir man och hustru. Det kändes verklighet helt plötsligt. 6 månader går fort, snart är vi där.

Brudklänningen i förra inlägget från Maggie Sottero går ju på ett par tusen som nni kanske förstår. Nu har jag dock hittat en exakt kopia av den i en webbutik, tack Suderwomen på BT. Måste bara kika runt i stan för att se om den kan finnas här oxå men gör den inte det så lär jag ju beställa den.
Här finns den, det är klänningen längst upp till vänster för 3200:-.  Priset är ju jättebra. Här i stan kostar det 3200:- att hyra och visst där ingår det massor men då kanske jag inte kan få den klänningen jag vill ha. Så jag tycker absolut att det är värt att beställa den, om den inte finns att hyra.

Ha en bra dag!

Brudklänning

Satt och kikade på bilder på BG och såg en tjej som hade den vackraste klänningen jag sett på sitt bröllop. Det var denna, en Maggie Sottero Dynasty. Som jag nämnt förut vill jag ju ha en sånhär skärning på axelbanden på min. Och denna klänningen vore en dröm att få bära. Finns inte många som säljer detta märke i Sverige, vet en butik i Göteborg som gör det och är närmast. Mejlade dom och frågade om den finns eller om dom kan få tag i den. Går säkert beställa från USA men det känns inte safe med en brudklänning, med tanke på storlek å så. Vet att den är dyr men är det THE ONE så...



Visst är den UNDERBAR!

Ringarna

Här kommer en skitkass bild på ringarna. Fattar inte varför det inte går att få en bra bild. Nu ger jag upp. Har försök med både min och mammas kamera men det blir inte bra. Bilden gör dom inte alls rättvisa.




Ge gärna tips på hur man kan få en bättre bild.

Ändrade planer

Nu är det så gott som spikat. Det kommer INTE att bli det dyrare alt till bröllopsfesten utan det billigare. Vi kommer tjäna ca 15 000:- på detta valet och för oss betyder det mycket. Pengar som vi kan lägga ex på blommor och tårta, det som vi tänkt dra in på innan. Dock kommer vi ändå ha ca 10 000:- över ändå, nice eller hur! Vårat val känns otroligt bra. Man får nästan börja planera på nytt, jättespännande:) Kommer skriva mer om valet mm när vi vet mer själva.


Kram

Magsjuk

Usch och fy. Mår inte bra alls. Nån form av maginfluensa eller nåt har drabbat lilla mig. Bara så ni vet. Nu blir det sängen igen.

Kram

Solanalys

Att skydda sig i solen är extremt viktigt nuförtiden, har väl alltid varit men man blir mer och mer medveten om solens skador och UV-strålning. På Vichys hemsida kan man göra ett solskyddstest, dvs en solanalys, för att få fram vilket solskydd som just är bäst för en själv. Jag gjorde detta testet i veckan och fick fram att jag behöver spf 50+ i ansiktet och på kroppen spf30-50+. Så gör detta testet nu och se till att skydda er i sommar.

Vichys produkter är något jag verkligen kan rekomendera, förutom märken som Dermalogica, Decleor mm. Jag själv använder bara produkter från Dermalogica och min hud har aldrig varit bättre eller sett bättre ut. Visserligen är dom dyra men det är jag och min hud värd:)

Ha en bra dag! Kram

Många lyckönskningar

till Carin och Fredrik som i dag gifter sig i Våmbs kyrka i Skövde, dvs våran kyrka:). Hoppas ni får en underbar dag.


Snart helg

Äntligen är det snart helg. Kommer inte hinna blogga så mycket så jag önskar er en superhärlig helg och njut av solen nu:) Men med försiktighet, right!

Kram

Bröllopet

Underbar bild på brudparet.


Bröllop

Bröllopstankar

Gårdagens bröllop var helt underbart, solen var med oss nästan hela dagen. Regnade ju inte iallafall. Bruden var så vacker och brudgummen var riktigt stilig. Dom hade ett väldigt enkelt och mysigt bröllop med festen på en byggdegård. Gårdagen har fått oss att tänka om BIG TIME med vårat eget. Känner att det blir väldigt dyrt på Karstorp och hittar vi ett ställe som är betydligt billigare så kommer vi nog överväga det. Nån byggdegård är inget för oss men vi har snackat mycket om att ha festen på Mässen på Älsklingens jobb. Kan nog spara många tusen på detta och då istället lägga pengarna på annat. Det som är dyrt på Karstorp är ju spriten mest som vi tänker på och på mässen skilljer det sig enormt mycket. Men jag kan fortfarande inte slå bort tanken på Karstorp. Vi blev ju liksom kära i stället på en gång och det är väldigt svårt att släppa det. Men sparar man pengar så varför inte.

Har tyckt att det varit lite tråkigt att vi inte känner nån som vill/kan sjunga solo i kyrkan på vårt bröllop. E och B hade igår en solist i kyrkan som sjöng så gudomligt vackert så nu har vi funderingar på att boka henne. Skulle inte vara några problem lät det som. Så nnu håller jag tummen för detta.

Så vi får väl se vart vi hamnar när det väl är November. Lång tid kvar men ska man hålla på att ändra sig så här så kommer nog tiden gå fort.

Kram!

Våra ringar

Idag var vi och hämtade ut våra ringar. Var rätt nervösa, tänk om vi inte skulle bli nöjda. Men så fort Guldsmeden tog fram dom så sken jag upp som en sol, vilket guldsmeden påpekade. Måste vara ett bra betyg sa han:) Dom är så himla fina, mest min dårå. Älsklingens är en vanlig slät ring i palladium. MIN är oxå i Palladium med 6×0,07 ct briljantslipade dimanter på, blev det rätt nu tro?Ringen är ihopsatt till 2 med en ring med 5 diamanter på och en med 1 diamant på. Hade gärna visat bilder på den men kameran och jag är inte sams just nu så det får bli en annan gång:) Ni får lita på mig när jag säger att den är UNDERBAR och jag vill gifta mig NU, så jag får ha den på mig.

På tal om ringar och bröllop, imorn gifter sig min bästis med mig som tärna. Ska bli så kul. Hoppas bara vädret blir bättre, inte kul med regn. Ska väl dock föra tur med sig så.

Ha en trevlig helg! Kram