Solskydd

Jag har på senare år börjat tänka mer och mer på att skydda mig mot solens farliga strålar. Jag har blivit sjukt rädd för att få cancer och rynkor, ja jag vet rynkor får jag ändå men det skadar inte att skydda sig eller hur. Jag tävlar inte längre med mina kompisar om vem som har dom brunaste armarna och magen. Jag tycker inte det är snyggt längre att vara sådär sjukt brun som man alltid ville förr. Solade ofta solarium när jag var tonåring men nu skulle det inte falla mig in att utsätta min hud för detta.

Det är klart jag fortfarande vistas i solen, för solen är ju bra i måttliga mängder, men nuförtiden pressar jag inte 6 timmar om dagen och när jag väl visats i solen är det med ett högt solskydd och ofta med kläder på.

 En vanlig missuppfattning är att man bara behöver ha solskydd under sommarhalvåret men det är lika viktigt att skydda huden året runt. Även om det är varmare på sommaren så finns ju solens strålar där jämt. Så UV-strålarna når huden annars också. Moln absorberar endel av strålarna men endel tränger igenom molnen ändå. Ozonlagret absorberar ju också som ni kanske vet UV-strålarna men det bli allt tunnare. Jag använder en ansiktskräm med minst spf 15 på vinterhalvåret och en med betydligt högre skydd på sommaren och våren.

Så Underskatta inte farorna med solen. Skydda er året runt! och tänk på att Använda solskyddet som ett kompliment till andra skyddåtgärder som tex kläder, hattar mm, inte för att förlänga vistelsen i solen

För mig spelar det ingen roll vad solskyddet kostar, bara det är effektivt och inte innehåller några tilltäppande änmen. Jag kommer sattsa på
Ultrasun som finns att köpa på Eleven.


Solskydd


 
Hur känner ni när det gäller solskydd och solning?

Kort uppdatering

1 vecka kvar tills vi ska hämta våra ringar, läääängtar:)


Är själv hemma några dagar nu. Älsklingen är ute med soldaterna på baskerprov. Saknar honom massor och längtar tills söndagkväll då han kommer hem. Har mycket att göra i helgen så det är skönt men hade hellre velat vara med min Älskling:)

Nästa helg, rättare sagt lör den 3, ska jag vara tärna på min kompis Evas bröllop. Ska bli sååå kul. Första bröllopet för mig å Älsklingen. Hon är jättenervös ang möhippan, hon vet inget. Vill inte skriva nåt här heller ifall hon läser.

Så det var lite kort om vad som händer just nu, ha en bra helg. Kram

Våren är här, äntligen

Härligt det är att vakna till fågel kvitter. Då vet man att våren är här. Äntligen lördag. Har haft så mycket att göra i veckan att det ska blir så skönt med en dag då man inte gör nåt. Städa gjorde Älsklingen igår så det slipper jag idag, tack darling. Så det blir bara en härlig dag i solen med en tidning och en kopp te tror jag. Ett glas vin kommer nog smyga ner oxå om jag känner mig själv rätt.

Hoppas ni får en UNDERBAR dag, kram!

Vardagsrummet

Nu har jag äntligen tagit tag i bilderna av vårt vardagsrum. En hel del är nytt men våra mysiga soffor från IKEA är dom samma.


Vardagsrummet

Här syns Soffbordet från Rusta som vi fått köpa billigt av några jobbarkompisar till Älsklingen. Var lite skeptisk till storleken, låg, och färgen men nu är vi helt kära i det. Passar in såååå bra nu. Bordet kostar 800:- på rusta, nyligen var det dock på rea för 400:- tror jag. Det enda som fattas är en matta under bordet. Den förra blev alldeles för stor så nu är vi på jakt efter en ny. Vet inte hur den ska se ut, det vet jag när jag ser den:)


Tvbänken

Denna Tvbänken köpte vi på Jysk tack vare en annan Bloggerskas tips, du vet vem du är:) Var ju ute efter en vit, låg, tvbänk med lådor så denna blev det tillslut. Kostade 1200:-. Tvn är oxå ny, den förra gick ju sönder. Har alltid varit lite anti LCD tv men nu fick Älsklingen välja så då blev det denna. Finns ju inga vanliga tv att få tag i heller så.


Skänken

Denna skänken, som jag visat förut, köpte vi oxå av några jobbarkompisar till Älsklingen. Fick den jättebilligt. Annars finns den på Jysk för ca 4000:-. Förra bilden jag visade på den hade vi inte oljat in den men nu är det gjort och den blev om möjligt ännu snyggare.


Så, nu är stylingen av vår lägenhet klar. Särkskilt vardagsrummet är vi nöjda med, känns så mycket större nu när inga möbler går upp på väggarna. Och att vi valt ek och vitt känns helt rätt. Vitt har jag varit lite anti förut men ändrade uppfattning nyligen och det är ju så snyggt.Rummet är mycket ljusare och fräschare nu. Och framför allt större. 
Sovrummet blev ju nyss klart oxå och det är nog det rummet jag känner lite extra för. Blev en så stor förändring där oxå. Köket är oxå finare nu än innan men här vill vi nog måla om 1 gång till. Iallafall innan vi säljer, när det nu blir. Köket var ju det första vi målade om och ärligt så blev det inte så bra. Vi var nöjda, tills vi nu ser hur bra resten av rummen blev. Så måla om i köket igen är väl nästa projekt. Hallen är ju oxå fixad och fin. Blev mycket snyggare än innan. Från mörk och trist till ljus och fin.

Godmorgon

Mycket att göra. Hinner verkligen inte blogga så mycket som jag skulle vilja.

Snart är det dax att hämta vigselringarna i Göteborg. Lääängtar!

Hoppas allt är bra med er!

Kram


Händelserikt liv

Det händer mycket i mitt liv just nu. Saker som jag vill hålla hemligt ett tag till. Men jag lovar att berätta vid ett senare tillfälle. Hursom, jag kommer inte hinna skriva så mycket i bloggen pga detta. Men några gånger i veckan ska jag nog hinna.

Ha en underbar dag och vecka.
Kram!