Recept

Turkisk kebab med tomatsallad
4 port

500 g nötfärs
1/2 dl matyoghurt
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin, kan skippas
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
1 msk olja

Salladen
4-5 tomater
1 rödlök
3 msk hackad mynta
1 msk pressad saft av citron
1/2 tsk salt

Gör såhär:
Blanda färsen med matyoghurten, ägg, pressade vitlöksklyftor, spiskummin, salt och peppar. Dela färsen i 8 bitar. Forma färsen runt små grillspett av trä till avlånga köttbullar. Lägg dom i en ugnsäker form och pensla med oljan. Tillaga mitt i ugnen i 250 grader, ca 15 min,

Salladen:
Skölj och tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Blanda tomater, lök och mynta. Tillsätt olja, citronsaft och salt.
Servera till kebaben tillsammans med bulgur och en sås gjord på matyoghurten och lite rivet citronskal. Jättegott!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Ja, lön är aldrig fel! :)
Ha en bra dag du också!

Postat av: Mahjong Games

A very interesting read, I hope you will be adding more soon. Will be passing this onto all my friends.

2010-11-22 @ 08:31:22
URL: http://mahjong-games.tk01.info

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback