GI-Lasange
Denna lasange är ett supergott alternativ till den vanliga lasangen man gör. Det skadar ju inte heller att denna är nyttigare.
Ingredienser
1 stor Squashfrukt, lr mer beror på hur mycket man ska göra
1 tsk Salt
1 gul lök
1 vitlkösklyfta
Olivolja
500 g köttfärs/nötfärs
1 burk krosade tomater
Lagerblad
Lite torkade örter, vad man vill. Jag brukar ta oregano och basilika
Salt och svartpeppar
Smör
1 dl Mini grädde
1-2 paket mozzarella
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva squashen på längden. Lägg på en handduk och strö över salt för att dra ut onödig vätska.
Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna i någon minut. Lägg upp på ett fat. Häll i lite mer olivolja och bryn färsen tills den är genomstekt. Tillsätt lökblandningen, krossade tomater, lagerblad och örterna. Smaka av med salt och peppar. Låt koka i ca 10 minuter.
Smörja en ugnsfast form med smör och lägg ett lager med squashskivor i botten. Lägg på köttfärssås och ytterligare ett lager med squash. Lägg sedan på köttfärssås igen och toppa med sista lagret squash. Häll på grädden. Riv mozzarella och strö över, gratinera i ugnen ca 20 minuter eller tills den fått färg. Servera den till en god sallad och färskt,nyttigt fullkornsbröd. MUMSIGT!
Ingredienser
1 stor Squashfrukt, lr mer beror på hur mycket man ska göra
1 tsk Salt
1 gul lök
1 vitlkösklyfta
Olivolja
500 g köttfärs/nötfärs
1 burk krosade tomater
Lagerblad
Lite torkade örter, vad man vill. Jag brukar ta oregano och basilika
Salt och svartpeppar
Smör
1 dl Mini grädde
1-2 paket mozzarella
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva squashen på längden. Lägg på en handduk och strö över salt för att dra ut onödig vätska.
Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna i någon minut. Lägg upp på ett fat. Häll i lite mer olivolja och bryn färsen tills den är genomstekt. Tillsätt lökblandningen, krossade tomater, lagerblad och örterna. Smaka av med salt och peppar. Låt koka i ca 10 minuter.
Smörja en ugnsfast form med smör och lägg ett lager med squashskivor i botten. Lägg på köttfärssås och ytterligare ett lager med squash. Lägg sedan på köttfärssås igen och toppa med sista lagret squash. Häll på grädden. Riv mozzarella och strö över, gratinera i ugnen ca 20 minuter eller tills den fått färg. Servera den till en god sallad och färskt,nyttigt fullkornsbröd. MUMSIGT!
Kommentarer
Postat av: Patricia
Det får man väl be mamma (hahaha) göra någon gång :P
Postat av: Egoina
det låter gott :)
Postat av: Elin
Åhh va gottis :P
Trackback