Dagens middagsrecept
Detta ska vi äta idag. Supergott så här får ni receptet.
Grekiskkyckling
4 port
4 kycklingfiléer , ca 500 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
2 dl hönsbuljong
50 g Apetina feta
2 tsk oregano
2 tsk kinesisk soja
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt
8-10 svarta oliver med kärna
färsk oregano eller persilja
Grekiskkyckling
4 port
4 kycklingfiléer , ca 500 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
2 dl hönsbuljong
50 g Apetina feta
2 tsk oregano
2 tsk kinesisk soja
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt
8-10 svarta oliver med kärna
färsk oregano eller persilja
Gör så här
Bryn kycklingfileérna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Koka pastan. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en traktörpanna. Tillsätt buljong, mosad fetaost, oregano och soja. Rör ut mjölet i matyoghurten och rör ner i såsen. Lägg i kycklingen och låt den koka i såsen i ca 10 min. Garnera med smulad fetaost, oliver och färsk oregano. Servera med pasta, lätt kokta grönsaker och bröd.Kommentarer
Postat av: martina
det ska jag nog prova nångång=) låter jättegott!
Postat av: Mi
Wow, låter ju jättegott! Tack för tipset :)
// Mi.
Postat av: Kix
Mmmm, det där verkade riktigt gott. Får nog prova det nån dag och drömma mig bort till Grekland! :-)
Trackback